Zoeken in deze blog

zondag 8 april 2012

08/04/12 Arsenal FC 1 - 0 Manchester City FC (Emirates Stadium - 60.096 Toeschouwers)
Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost om tickets te scoren voor deze wedstrijd en toen we ons erbij hadden neergelegd dat het niets zou worden kreeg ik 3 dagen voor tijd het zo goed als bevrijdende telefoontje van collega hopper Gary. Een Arsenal vriend van hem en season ticket holder had zijn abonnementen beschikbaar voor ons en dit aan de normale prijs van 60 Pond. Niks normaal voor ons deze prijzen maar omdat het ook maar één keer zou zijn stemden we maar al te graag toe voor deze topper. Was het veel geld? Ja, maar wetende dat we gisteren in de derde klasse 20 Pond betaalden voor een staanplaats leek ons dit dan weer vrij normaal.

We waren met Gary en zijn vriend Clive afgesproken in een pub aan Highbury & Islington, The Junction waar je enkel binnen mocht op vertoon van je Arsenal abo. Gary en Clive, onze topmannen vandaag loodsten ons in en van Clive kregen we dan de season tickets in onze handen geduwd, het voelde een beetje als goud aan wetende de kaarten echt in je handen te hebben.

Een uurtje voor de wedstrijd wandelden we richting The Emirates, prachtig langs buiten. Nog even wat kiekjes genomen en na op de foto te gaan met het Thierry Henry standbeeld gingen we deze voetbaltempel binnen. Mooi, volgens sommigen beter als Wembley maar dat is dan weer te lang geleden voor mij om te kunnen vergelijken omdat ik nog niet in het vernieuwde Wembley ben geweest. We zaten op de bovenste ring, het zicht was goed en hadden oog op het bezoekende vak, zo heb ik het graag.

De wedstrijd dan met twee Belgen aan de aftrap. Kompany en Vermaelen mooi verdeeld onder beide clubs. Arsenal zette Man City vanaf het begin onder druk en City vond er geen antwoord op. Kompany beging een strafschopfout op Van Persie maar de scheidds legde de bal niet op de stip, City kwam goed weg. Na 20 minuten deed enfant terribel Ballotelli dan een vuile fout op Song, hij kreeg geel maar rood had zeker en vast gekund. Arsenal bleef de betere en City kwam er maar sporadisch uit. Ruststand 0-0.

Zeven minuten na rust kreeg City dan wel de kans om op voorsprong te komen maar zowel Zabeleta als Agüero gingen beiden naar de bal en liepen elkaar in de weg. Jammer voor de wedstrijd maar het had niet verdiend geweest. Arsenal bleef drukken, Van Persie eerst nog op de paal en een misser van dichtbij van Vermaelen maar toen kwam het bevrijdende doelpunt van Arteta die met een mooi afstandsschot Joe Hart verschalkte. The Emirates ontplofte en het was dubbel en dik verdiend, City was nergens en had er gemakkelijk een paar meer rond de oren kunnen krijgen. De wedstrijd eindigde met de typische Arsenal score 1-0, maar zoals gezegd was het meer als verdiend.

Leuke wedstrijd gezien, een Arsenal in bloedvorm en een teleurstellend City. Ook enkele maanden geleden zag ik City amper winnen op QPR. Volgende keer dan maar beter voor de Citizens want het blijft toch de club waar ik het meeste sympathie voor heb. Na de wedstrijd snel nog het centrum in maar de winkels waren natuurlijk al gesloten op tweede paasdag. Een reden te meer om weer wat vroeger dan gepland de platte rust in de kamer op te zoeken.

Geen opmerkingen: