Zoeken in deze blog

maandag 23 april 2012

21/04/12 FC Red Bull Salzburg 2 - 0 SV Josko Ried (Red Bull Arena - 10.150 Toeschouwers)


Na de leuke eerste wedstrijd van 1860 kwamen we ruim op tijd aan in Het München Hauptbahnhof voor ons tripje naar Salzburg. De rit ging een tweetal uren duren maar met de nodige halve liters pils en ons leuk gezelschap ging dat alvast geen probleem worden. Ons Bayern treinticket kostte ons trouwens 29,90 Euro heen en terug en dit voor 5 personen, men kan er bij ons en zeker in Engeland beter een voorbeeld aan nemen!

Een goed half uur voor de wedstrijd kwamen we aan in het Salzburg Hauptbahnhof waar we “snel” uitzochten welke bus of trein we moesten richting stadion. Trein dus, en met een beetje haast kwamen we net op tijd aan voor de aftrap. Geen tijd om even rond te wandelen al deed ik toch nog moeite om de clubshop te bezoeken terwijl de rest de tribune en bierstand opzochten. Ook hier geen probleem om je beker pils mee in je vak te nemen, zo hebben we het graag.

De wedstrijd, of althans wat ik me er nog goed van herinner na al dat bier was dat de eerste helft werd gedomineerd door de thuisploeg maar niet kon scoren. Niet dat Ried niet meedeed maar het meeste balbezit en kansjes waren voor de thuisclub.

De tweede helft leverde ons dan meer spektakel op, al is spektakel een groot woord. We kregen alleszins 2 thuisdoelpunten voorgeschoteld en een rode kaart voor een Red Bull speler maar ook tegen 10 man kon Ried geen vuist maken. Eindstand 2-0 en de Red Bulls verstevigden daarmee hun leidersplaats.

Terug naar het station dan, bier ingeslagen voor de terugrit en moe maar voldaan kwamen we rond 11 ’s avonds terug aan in München, allen met kleine oogjes al dan niet half slapend nog. Het was een superdag geweest, heel vermoeiend wel maar enkel de treinrit terug was er eigenlijk teveel aan. We zochten allen onze hotelkamer op want er stond ons de volgende dag immers weer een treinrit voor de boeg, gelukkig niet zo ver deze keer.

Geen opmerkingen: