Zoeken in deze blog

maandag 23 april 2012

22/04/12 FC Augsburg 1 - 1 FC Schalke 04 (SGL Arena - 30.660 Toeschouwers)


Mijn laatste wedstrijd van het weekend stond vanmiddag op het programma terwijl de helft van ons gezelschap nog een dagje bleef en de wedstrijd van 1860 II tegen Mannheim ging meepikken op maandagmiddag. Ik keek wel uit naar deze wedstrijd, ik moet de kalendergoden dankbaar zijn om ze op een zondagmiddag te zetten want Augsburg is zo een plaats/stad waar je anders nooit komt, tenzij het echt moet.

De treinrit duurde een 40 minuten, véél beter dan de 2 uur van gisteren naar Salzburg. En in onze wagon een aantal Schalke fans die zich moed aan het indrinken waren en enkele liederen door de wagon lieten weerklinken. Maar hoe meer we Augsburg naderden hoe donderker de wolken kleuren en bij aankomst regende het pijpestelen. Maar als de nood het hoogst is dan was er een super gezellige Brauhaus naast het station gelegen. Een gouden tip van onze Schalke medereizigers! Deze zat dan ook vol met een mix van Augsburg en Schalke fans, vredelievend naast elkaar.

De regen was geminderd en tijd voor ons om de tram richting stadion te nemen. De rit bleef duurde enige tijd, blij dat we er waren. Het stadion van buiten uit sloeg tegen, het had een beetje de look van de modernere stadions in Nederland. De clubshop was buiten in een tent al was dat het minste en vonden we ons ding er toch.

Dan maar naar binnen en ondanks de buitenkant me niet beviel vond ik het binnen dan weer een mooi modern voetbalstadion. Niet zo groot als de Allianz Arena maar toch goed voor een goede 30.000 toeschouwers. Mooi zo, als we nu nog een leuke wedstrijd voorgeschoteld zouden krijgen dan zat het allemaal weer meer dan goed. Schalke moest winnen voor de begeerde derde stek die recht geeft op Champions League deelname, Augsburg moest dan weer winnen om de degradatie te ontlopen.

In de wedstrijdkern geen Jonas De Roeck (ex Antwerp) bij Augsburg, bij Schalke waren de bekendere namen van Raul en Huntelaar. De eerste helft startte goed met na 6 minuten al een verdiend doelpunt voor FC Augsburg, mooi binnengekopt via de onderkant van de lat. Een leuk begin want Schalke moest komen nu. Augsburg domineerde en kreeg de kansen maar benutte ze niet. Schalke was onzichtbaar maar kwam 7 minuten voor rust toch op gelijke hoogte, doelpunt op naam van… Huntelaar.

Na de pauze gebeurde er eigenlijk niet heel veel meer, al bleef Augsburg de betere ploeg. Ook de beste kans was nog voor de thuisploeg, maar het werd een gekraakt schot en een medespeler was te verrast om zijn kopbal nog richting te geven. Ook het slotoffensief van Augsburg bracht geen zoden meer aan de dijk en iets voor tijd gingen we terug richting halte omdat onze vlucht naar huis op het programma stond. Ik denk dat beide ploegen op dat moment tevreden waren met een punt, Schalke was eerder teleurstellend vandaag.

De tram bracht ons op tijd richting station waar me mooi onze verbinding naar München haalden. Tijd voor naar huis te vliegen dan, afscheid genomen van Frank, Gary en Andy en met de 2 Rochdalers Steven en David ging ik verder richting luchthaven waar we nog op de spelers van Schalke botsten. We twijfelden nog even om met Raul op de foto te gaan maar toch maar niet dan. Het werd een super mini European Football Weekend, iedereen was uitermate tevreden en ik ook. Eentje dat voor herhaling vatbaar is!

Geen opmerkingen: