Zoeken in deze blog

maandag 9 april 2012

09/04/12 Bath City FC 0 - 2 Forest Green Rovers FC (Twerton Park - 983 Toeschouwers)

Na een mislukt tripje in februari naar de vrienden van Forest Green stond er vandaag een nieuwe ontmoeting gepland. Geen sneeuw en geen frozen pitches deze keer maar de weergoden hadden dan weer (veel) regen op het menu gezet voor vandaag.

Ik vertrok om 9u met de trein uit Londen en arriveerde mooi op tijd in Bath Spa. Even de cafetaria van het station in want een half uurtje later kwamen Andy, Phil en Darren vergezeld van het Antwerps trio Hans, Pieter en Kizzy aan. Na de snelle meet and greet wandelden we de stad in en zagen direct waarom Bath na Londen de drukst bezochte toeristenplaats van Engeland is. Bath Spa staat gekend voor zijn geneeskrachtige warme bronnen en mooie Georgiaanse gebouwen en staat sinds 1987 ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Jammer dat het zo hard regende en dat er voetbal op het programma stond want ik had graag dit stadje eens op mijn duizendste gemak willen bezoeken.

Maar zoals gezegd voetbal dus en na onze lunch trokken we richting stadion waar we onze intrede deden in de local pub voor enkele biertjes te nuttigen. Weinig volk aanwezig in de pub, Bath was reeds gedegrageerd en het pokkeweer zal er ook wel niet goed aan hebben gedaan. Met mondjesmaat kwam er wel wat voetbalvolk binnen alsook de FGR Youth, leeftijdscategorie 16-25 jaar. een bond allegaartje (dronken) lawaaimakers die toch wat sfeer in de pub brachten tot afgrijzen van de landlord die ze duidelijk liever kwijt dan rijk was. Ach vriendelijke man trouwens want hij begroette ons heel vriendelijk toen we doorgingen richting stadion.

Het stadion was er weer eentje naar mijn zin. Lekker ouderwets, nog terraces achter 1 doel en langs de zijkant van het veld. Ook de kleine zittribune was er eentje om van te genieten. En de stank in de toiletten deden me aan onze goede oude Bosuiltempel denken. Een kleine duizend fans hadden de weg toch naar het stadion gevonden waarvan een dikke 200 bezoekers die na het omroepen van de stadionspeaker op een applaus werden getrakteerd door het thuispubliek, mooi zo. Inkom was 14 Pond voor een staanplaats maar eens binnen kon je een 1 Pond opleggen en zo de overdekte bezoekers zittribune op, een must do in de gietende regen.

De wedstrijd zag ik natuurlijk door een FGR bril maar veel zaaks was het het eerste halfuur zeker niet. FGR domineerde maar Bath was zeker niet de mindere. Een tiental minuten voor rust kwam er dan toch wat vuur in de FGR aanval en in de 44ste minuut kwamen de Rovers op voorsprong dankzij een slechte terugspeelbal van een thuisverdediger. Klukowski, ex Bath City weliswaar onderschepte de bal en omspeelde mooi de thuisgoalie.

De tweede helft was zoals de eerste, Bath had echt moeilijkheden om kansen te creëren. De thuiskeeper werd meermaals licht onder druk gezet. FGR deed dan een gouden wissel en invaller Styche scoorde een kwartier voor tijd mooi de 0-2 en vierde dit met de fans met een tutter in de mond. Ieder zijn manier van vieren zullen we maar denken. De score veranderde niet al had Bath misschien op het einde nog een penalty kunnen krijgen maar de scheids gaf hoekschop.

Na de wedstrijd begon het dan nog verdomd hard te gieten en wij moesten naar de bushalte om tijdig onze gereserveerde trein te halen. Blij dat we aan de halte waren want we waren allemaal doorweekt, er zijn leukere momenten. De bus bleef even weg maar het bushokje deed wonderen, we bleven alleszins droog toch. We kwamen tijdig aan in de stad en na nog een snelle hap in de KFC waren we blij terug op de trein te zitten (lees staan aan bar met een pils in de hand). Shane Bob die ons op de terugrit vergezelde en treinchauffeur van beroep is regelde nog dat ik verder mocht reizen in first class richting Londen, heel mooi meegenomen want de trein zat barstensvol. Afscheid genomen dan in Swindon waar de heren moesten overstappen naar Stroud en zo eindigde een geslaagde natte voetbal/vriendentrip. In Londen stond Frank me nog op te wachten waar ik ‘s avonds samen de match Fulham v Chelsea op tv mee volgde, een mooi einde van de dag.

Geen opmerkingen: