Zoeken in deze blog

donderdag 26 augustus 2010

26/08/10 FC Utrecht 4 - 0 Celtic Glasgow (Stadion Galgenwaard - 18.000 Toeschouwers)

Utreg is altijd al een reisje waard geweest en toen de uefa bobo’s de wedstrijd tegen Celtic uit de trommel haalden moesten we niet lang nadenken om richting Dom stad af te zakken. Ook Gent – Feyenoord was een leuke affiche geweest maar dat wisten we reeds van seconde 1 dat deze wedstrijd een drama zou zijn voor tickets, en zo was het ook.

Via Joris en Rob dan kaarten kunnen bemachtigen voor Utreg waarvoor nog maals onze dank! Matchdag dan zijn we iets na de middag vertrokken omdat we Joris nog moesten oppikken in Tilburg en dan via tussenstop in Hank City richting Utrechtse binnenstad. Ik keek er wel naar uit want ik was nog nooit in het centrum van Utrecht geweest. Maar de regengoden beslisten er voor de verandering anders over wat maakte dat we snel de kroeg in moesten. Joris is hevig Celtic fan en via enkele telefoontjes wisten we waar de Celtic fans bijeen troepten zodat ook wij daar ons heil opzochten. Er heerste een gezellige drukte, al waren er veel minder Celtic fans op de been dan dat ik ze ooit eens in volle glorie had gezien in Milaan.

Hoe later het werd kwam de eerste politie stress boven en werd er verteld dat er aparte bussen kwamen voor de Celts naar het stadion te brengen. Naughty dat we zijn lukte het ons ook om zonder bezoekend ticket op deze bussen te geraken en hoopten we zo mee rechtstreeks het stadion binnen te rijden zodat we het bezoekende vak mee in konden. Na een half uur extra te hebben rond gereden kwamen we uiteindelijk aan bij het stadion maar wegens strenge ticket controle geraakten we er niet in om nog maar te spreken van al de stress en wanorde die er heerste onder de politie en stewards. In België zou dit nog normaal zijn maar bij onze noorderburen had ik dit soort drama niet verwacht. En zeggen dat beide landen zich klaar voelen voor een WK te organiseren. Goed gelachen toch!

Mits een leugentje voor bestwil dat we voetbal toeristen waren en op de verkeerde bussen waren gestapt maakte de politie geen problemen om ons door te laten naar het eigenlijke vak waar we kaartjes voor hadden. Het moet gezegd worden dat we leuke plaatsen hadden aan de lange zijde van het stadion, met goed zicht op zowel het uitvak als op de Bunnik-side. Ik schat dat een 600 bezoekende fans de weg hadden gevonden richting Utrecht, zoals reeds vroeger gezegd veel minder dan verwacht.

Misschien maar goed ook want de wedstrijd was echt een drama van Celtic, Utrecht heerste van de eerste tot laatste minuut en kreeg in de eerste 20 minuten dan ook nog 2 strafschoppen. Beiden omgezet en de achterstand van de heenmatch was weggewerkt. Utrecht speelde leuk voetbal, Celtic bleef er niks van bakken en Utrecht kreeg redelijk nog wat kansen maar scoorde niet meer voor rust.

Maar amper een minuut ver in de 2de helft maakt Van Wolfswinkel zijn derde van de avond. De Galgenwaard ontplofte en toen Maguire er in de 62ste minuut 4-0 van maakte was het hek helemaal van de dam. Eigenlijk waren we blij dat we toen in de thuisvakken zaten en niet mee het bezoekende vak waren ingesukkeld. Op het laatste probeerde Celtic nog iets maar zonder al te veel gevaar en kwam de thuisploeg niet meer in de problemen. Feest in Utrecht dat zich mocht opmaken voor de groespfases en met Liverpool en Napoli toch weer leuke en aantrekkelijke tegenstanders over de vloer krijgt.

Joris die met ons mee reisde en toch in het bezoekende vak was geraakt heeft nog de nodige stress en miserie meegemaakt om thuis te geraken. Hij geraakte niet meer bij onze wagen en men probeerde hem mee in de trein richting Amsterdam te duwen. Zijn wedstrijd eindigde in mineur door het verlies van Celtic en was pas rond 3u ’s nachts thuis. Bij deze wensen we hem dit seizoen meer geluk met Celtic en zijn tripjes over het kanaal maar daar twijfel ik niet aan.

Geen opmerkingen: