Zoeken in deze blog

zondag 1 augustus 2010

01/08/10 Bor. Mönchengladbach 1 - 0 Liverpool FC (Borussia-Park - 51.515 Toeschouwers)

Zoals aangekondigd ging voor mij vandaag het nieuwe voetbalseizoen van start met de eerste buitenlandse wedstrijd op het programma. Een op papier leuke vriendenwedstrijd voor het 110jarig bestaan van Borussia Mönchengladbach. Sparringspartner was het grote Liverpool dat helaas zonder enkele van zijn grote vedetten aantrad zoals Torres, Kuyt en andere wk gangers die nog wat extra rust voorgeschoteld kregen. Wel van de partij waren bekende namen zoals Glen Johnson, aanwinst Joe Cole, Steven Gerard en Jamie Carragher. Bij Borussia dan weer enkele bekende Belgische namen zoals kapitein Filip Daems en goalie Logan Bailly. Ook ex-Standard speler Dante was van de partij.

De wedstrijd kon eigenlijk niet beter beginnen toen een Liverpool speler, ik dacht Carragher maar het bleek Daniel Ayala te zijn geweest, een verkeerde controle deed in de eigen backlijn. De goed gevolgde Matmour zette er de punt van zijn schoen tegen en de bal verdween in de zo goed als lege goal. Leuk begin dus maar algauw hadden we door dat het maar bij een vriendenwedstrijd zou blijven. Kansen waren er nog wel links en rechts maar spanning en inzet waren er bijna niet. Ook de sfeer had zich aangepast aan het spelbeeld.

Na de pauze werd er bij het veredeld Liverpool elftal nog liefst 11maal gewisseld, oude bekende Jovanovic kwam er aan de rust in maar werd een minuut voor het einde terug naar de kant gehaald. Zelfs de 15jarige (!) Raheem Sterling mocht enkele minuutjes meespelen. Ook bij Gladbach de nodige wissels en zo werd de partij gewoon afgehaspeld als een verplichte oefening zonder inzet. De stand bleef 1- 0 en ik denk dat iedereen blij was dat het gedaan was. Vooral de 2de helft was er teveel aan want met liefst 17 wissels was de fun er toch wel af.

Gelukkig deed de eerste Bratwurst wonderen en kon er toch nog een glimlach af. Les geleerd voor een volgende overbodige vriendenwedstrijd volgend seizoen en zetten we al onze zinnen beter op competitie- en bekerwedstrijden. Ach ja, de klassieke Burger King stop onderweg moest er natuurlijk ook nog bij!

Geen opmerkingen: