Zoeken in deze blog

zondag 29 augustus 2010

28/08/10 RW Erfurt 4 - 2 SV Babelsberg 03 (Steigerwaldstadion - 3.517 Toeschouwers)

Veel te vroeg uit de veren en met een lichte kater van onze nachtelijke escapades in Darmstadt en Frankfurt vertrokken we rond 9u ’s ochtends verder naar Erfurt. Hoofddoel van ons tripje om een vriend te bezoeken die daar nu werkende is. Na een weer veel te natte trip van om en bij drie uur rijden arriveerden we kort na de middag aan ons pensionnetje, al bij al voor de goedkope prijs meer als goed genoeg.

Voordeel was dat onze vriend al naar het hotel was gekomen en als halve local ons makkelijk kon gidsen naar het oude stadionnetje met zijn indrukkende schuine floodlights, de scheve toren van Pisa is er niks tegen. Ik hou enorm van die oude boel, misschien een afwijking van om de 2 weken op de Bosuil te zitten.

Aan het stadionnetje begonnen mijn collega’s alvast terug aan het Beck’s bier. Ik hield het bewust, en met een lege maag voor alle zekerheid op een walgelijk, amper te drinken “oost” Duitse cola (zie laatste foto) van bedenkelijke makelij. Stadion dan in en vrij alternatieve clubshop binnen voor de klassieke hebbedingetjes. Zoals gezegd vond ik het langs buiten reeds mooi en binnenin loste het ook helemaal de verwachtingen in. Oud en min of meer versleten, enkel jammer van de atletiekpiste maar die nam ik er deze trip graag bij.

Tijdens de wedstrijd werden we verwend, 6 doelpunten krijg je niet alle weken voorgeschoteld natuurlijk. Rond het half uur scoorde Erfurt zijn eerste treffer, Babelsberg maakte iets later gelijk maar op slag van rust nette Erfurt zijn 2de en ging het verdiend, mits een zwakke start met een kleine voorsprong de rust in.

Tweede helft werd aantrekkelijker, Babelsberg kwam op gelijke hoogte maar enkele minuutjes later stond het score bord terug op 3-2. De spanning bleef in de wedstrijd zitten, Babelsberg probeerde terug te vechten. Pas in de blessuretijd lukte Erfurt de bevrijdende en verdiende 4-2.

Na de wedstrijd ging het van kwaad naar speels erger, het Beck’s bier en dito shooters begonnen vooral bij mijn collega’s hun tol te eisen ;-) Bewust en na de zware avond van voordien besloot ik om enkele uurtjes vroeger dan de anderen richting pension terug te keren voor een welverdiende nachtrust, al was zonder collega De Cleyn gerekend die niet binnen geraakte en zelfs het toilet niet meer vond. Eveneens was ik als BOB voorzien om richting Bielefeld te bollen op zondagochtend, wat later ook nog Bielefeld – Antwerpen bleek te zullen worden.

In ieder geval een topdag gehad, het enige dat we zullen moeten leren is “doseren” in het plezier en vertier dat we steevast tijdens deze tripjes hebben, haha!

Geen opmerkingen: