Zoeken in deze blog

maandag 15 maart 2010

14/03/10 Bonner SC 2 - 2 Preussen Münster (Stadion Bonn im Sportpark Nord - 1.300 Toeschouwers)

Na een overnachting in Saarbrücken vertrokken we om 10u richting Bonn. Oude hoofdstad van het voormalige West Duitsland toen er nog sprake was tussen Oost en West. Eigenlijk was deze wedstrijd niet gepland en gingen we ’s avonds naar Leverkusen – Hamburg. Maar bij het bekijken van de kalenders viel ons oog op deze wedstrijd, aftrap 14u en op een half uur rijden van Leverkusen. Preussen Münster was de tegenstander vandaag en omdat we een leuke herinnering aan Münster over hielden na hun bezoek in oktober vorig jaar op Essen wilde ik ze zeker nog eens terug zien.

Bonn en Münster spelen net zoals Saarbrücken en Mannheim in de Regionalliga West van het Duitse voetbal maar je zag direct dat Bonn maar een heel klein broertje in de reeks is. Een beperkt stadion en weinig sfeer van de thuisaanhangers al deden ze wel hun best. Münster had een goede 400 bezoekers bij schat ik, verdeelt over 2 verschillende staanplaatsen langs beide lange zijden van het veld.

De wedstrijd begon goed, na amper drie minuten schoot Bonn raak. Bonner SC duidelijk de betere en kreeg een verdiende strafschop na een fout van de Preussen keeper. Slechts geel en geen rood en hij bedankte hiervoor met zijn eigen veroorzaakte elfmeter te pakken. Uitstel van executie want drie minuten later rond het half uur stond de 2-0 tich op het bord. Wedstrijd gespeeld dachten we omdat Münster niet echt in het spel voorkwam maar slecht gedacht want kort voor de rust in de 38ste en 42ste minuut stonden de bordjes terug in evenwicht en gingen we rusten met een 2-2.

De tweede helft was recht evenredig, iets meer voordeel voor Münster maar Bonner SC bleef moedig meestrijden tegen toch een genoemde titelkandidaat. Geen verandering meer in de score, het werd enkel kouder en natter en tijd om warmere oorden (de auto) op te zoeken en onze trip verder te zetten naar Leverkusen.

Been there done that zullen we maar zeggen, een bezoekje aan de Rheinlöwen staat nu mee op onze groundteller.