Zoeken in deze blog

woensdag 10 maart 2010

09/03/10 Tranmere Rovers FC 1 - 4 Leeds United FC (Prenton Park - 8.346 Toeschouwers)

Dag 5 (en tevens mijn laatste) begon wederom vroeg, we namen de trein om 09:07u van Manchester naar Liverpool omdat hier ’s avonds Tranmere – Leeds werd gespeeld. Tranmere ligt in de deelgemeente Birkenhead, op een 10tal minuten sporen van Liverpool station. Maar eerst ingechekt in het hotel en dan Liverpool volop verkend. We deden een Beatles trip, hingen wat rond aan de Albert Docks en de rivier Mersey om vervolgens het weer niet te kunnen om me en nieuw paar sneakers aan te schaffen.

Tegen de avond ging het dan naar Birkenhead waar Tranmere Leeds Utd partij gaf. Bestelde ticketjes vlot opgehaald en dan de kroeg in aan het stadion. Leeds had reeds enorm veel fans op de been, dat wel binnen de verwachting lag want iedereen spreekt nog steeds over de fanatieke Yorkshire aanhangers. In het stadion hadden ze bijna een vak vol, denk een 2000 fans makkelijk en dit voor een dinsdagavond in de tenslotte 3de klasse van het Engelse voetbal.

Voetballend kregen we wat we dachten te verwachten als je de rangschikking van beide ploegen had bezien. Leeds Utd domineerde en de einduitslag van 1-4 was niet overdreven. Leeds kwam al vroeg op voorsprong in de wedstrijd en de score werd enkele minuten later van op de stip verdubbeld. Tranmere scoorde echter snel tegen maar ook dit sprankeltje hoop bracht niks op want iets na het half uur stond het reeds 1-3 op het scorebord. Ook de 2de helft veranderde er niks aan het spelbeeld, Leeds bleef domineren en de 1-4 stond na 65 minuten op het bord. Leeds nam gas terug, wisselde hun ganse voorlijn en zo bleef de 1-4 op het bord staan.

Zeer goede sfeer van het Leeds away contingent, wat toch reden tot nadenken geeft om volgende keer eens een bezoekje te brengen aan Yorkshire. Na de wedstrijd snel terug naar Liverpool want aan alle mooie liedjes komt een einde. Ik mocht mijn koffertje beginnen inpakken voor de vroege terugreis naar Antwerpen via Schiphol. Moe maar voldaan kwam ik dan ’s middags thuis, terugdenkend aan een uitermate goede trip in een heel leuk gezelschap!

Geen opmerkingen: