Zoeken in deze blog

woensdag 10 maart 2010

06/03/10 Forest Green Rovers FC 2 - 1 York City FC (The New Lawn Stadium - 892 Toeschouwers)

Vrijdag 5 maart om 09:30u vertrokken we met 6 of beter met 5 op Linkeroever richting Engeland voor in mijn geval een 6daagse voetbaltrip. Een 6de liefhebber moest nog worden opgepikt in Bruhhe omdat hij daar op kot zit. Veel op kot had hij de vorige nacht niet gezeten want hij kwam nog lichtelijk beschonken aan ;-) Busje compleet en weg naar de andere kant van het water.

Na een lange trip kwamen we aan in Stroud, zuidwest Engeland. Dit ging onze uitvalsbasis worden voor het bezoek aan onze vrienden van Forest Green Rovers die we leerden kennen vorig jaar op het EFW Oktoberfest. Vrijdag snel dan al even een bezoekje aan het stadion gebracht (in het naburige Nailsworth) en dan de kroeg in voor een goede maaltijd en de nodige pintjes erbij. Onze Engelse vrienden kwamen er dan ook één voor één door en zo werden de nodige kroegen in het kleine maar gezellige Stroud ontdekt. De avond was top geweest, en moe maar voldaan werd tegen sluitingstijd ons bed opgezocht.

’s Morgens terug het bed uit want om 11:30u waren we al afgesproken met de vrienden maar deze keer in Nailsworth, de thuisbasis van de Forest Green Rovers FC dus. Kick-off plaats was de Village Inn Pub en daarna The Victoria vooraleer we afzakten naar The Green Man, de stadionpub zullen we maar zeggen.

Forest Green heeft een klein maar modern stadionnetje, meer als groot genoeg voor een club in de Blue Square Premier League. Goedkoop waren ze wel niet echt want voor dit niveau/deze reeks kostte een kaartje ons toch 15 Engelse Ponden. Tegenstander van vandaag was York City, die een travelling army van welgeteld 163 man met zich hadden, alleszins volgens de stadionspeaker toch.

De wedstrijd was kick and rush, geen mooi voetbal maar het ging toch allemaal wel snel. De eerste 20 minuten waren volledig voor de bezoekers maar FGR vocht zich in de wedstrijd en maakte de 1-0. York was niet van de kaart en stelde 10 minuten later gelijk en miste kort nadien de kans op de voorsprong. Ruststand 1-1, misschien niet helemaal juist maar zo stond de stand op het bord.

De tweede helft startte hetzelfde, enkele goede tussenkomsten van FGR doelman Ireland en een eerder onverwacht doelpunt van de Rovers zorgde voor blijdschap in de tribunes. FGR lukte ook bijna nog een derde doelpunt maar het bleef bibberen tot op het einde. Een broodnodige 2-1 zege in de race tegen het behoudt.

Na de wedstrijd nog een laatste biertje genuttigd want er stond nog een kleine 3 uur rijden op het programma naar ons volgende bestemming Manchester. Schitterende 2 dagen gehad, met veel plezier en gelach. Hopelijk een voorbode voor de rest van het tripje.

Geen opmerkingen: