Zoeken in deze blog

woensdag 10 maart 2010

08/03/10 Wigan Athletic FC 1 - 0 Liverpool FC (DW Stadium - 17.427 Toeschouwers)

Dag 4 op het programma. Enkel Pieter en ik bleven nog over want zoals vermeld in voorgaand verslag waren onze andere reisgenoten terug richting Belgenland vertrokken. Omdat we vroeg wakker waren door het vertrek van onze vrienden besloten we om er eerst een dagje Manchester van te maken en in de late namiddag de trein richting Wigan te nemen voor de wedstrijd tegen Liverpool FC.

We begonnen de dag aan Old Trafford, stadion van Manchester United maar omdat deze club op weinig of geen sympathie van ons kon rekenen waren we er dan ook even snel weg als gekomen. Manchester centrum dan maar in, een mooie wandeling gemaakt en tegen 15:30u namen we trein. Wigan ligt op ongeveer 40 minuten per trein van Manchester en omdat we vroeg in Wigan waren besloten we eerst wat foto’s te nemen aan het DW Stadium. Foto’s met daglicht zijn nu éénmaal beter! DW staat trouwens voor de initialen van hun voorzitter David Whelan. Hopelijk krijgt onzen Eddy nooit het idee om de Bosuil van naam te veranderen met zijn initialen erin ;-)

Rond 6u waren we dan afgesproken met Rob, een hevig Wigan fan die dankzij Danny van het EFW, tickets had geregeld voor ons omdat deze niet online beschikbaar waren. Rob zelf was een super kerel en leidde ons dan ook nog langs enkele local pubs alvorens naar het stadion te vertrekken.

Mooi modern stadion en we hadden heel goede plaatsen gekregen. Wedstrijd was goed, de sfeer zat er in en Liverpool had volgens mij toch een 4000 bezoekers bij. Liverpool zelf stelde vandaag weinig voor, vedetten zoals Torres, Gerrard en Kuyt kwamen amper in het spel voor. Toen Kuyt dan ook nog domweg balverlies leed was dit goed voor de enige treffer van het duel. Zowel de eerste als tweede helft bleven uitermate spannend, goede sfeer en na 5 minuten extra time floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Reuze stemming bij de Wiganer, het was dan ook de eerste keer op al die jaren in de Premier League dat Wigan won van Liverpool.

Na de wedstrijd nog snel een biertje en de nodige bedankingen aan het adres van Rob voor de fijne kennismaking en tickets. Snel de laatste trein terug naar Manchester genomen want ’s morgens vertrokken we (terug) naar… Liverpool.

Geen opmerkingen: