Zoeken in deze blog

maandag 25 oktober 2010

23/10/10 AS Trencin 2 - 1 FC Petrzalka 1898 (Mestský Stadion - 832 Toeschouwers)

Dag 3. Deze ging het hoogtepunt worden met een uitstap voor 2 wedstrijden in Slowakije, naar de clubs AS Trencin en Spartak Trnava maar we zullen beginnen met het begin: AS Trencin.

Om 9:45u was het verzamelen geblazen voor een busrit van een 3u maar het werden er uiteindelijk 4 na in waarschijnlijk één van de traagste bussen ooit rijdende in Hongarije. Nu de mensen van de busmaatschappij deden hun best om ons te entertainen met allerlei info over de geschiedenis te vertellen en wat bingo te spelen. Maar natuurlijk kon dat 29 voetbalfans niet boeien en snakten we naar dat groene veld en natuurlijk met een pils in de hand.

We kwamen dan ook jammer genoeg 30 minuten te laat aan in Trencin maar Danny van het EFW had op voorhand een ticket, een sjaal en een grote pils laten reserveren en dit allemaal voor 10 Euro. Het stadionnetje is een klein juweeltje, lekker oud met machtige lichtpalen en met een kasteel op de achtergrond op de berg. Toen we binnenkwamen stond het ook al 0-1 of 1-1, ik weet het niet meer juist. Goal(s) dus gemist maar dat gebeurd ook wel vaker bij mij.

Tijdens de rust was ik de VIP ruimte binnen geslopen en stond ik plots oog in oog met Leo Beenhakker maar omdat hij bij het lokale bestuur zat en ik alleen was, was het een beetje onmogelijk om samen op de foto proberen te gaan. Als de Leo al wou natuurlijk? Toen ik buitenkwam stonden enkele collega EFW’ers te verbroederen met de lokale Ultras, waar we dan de tweede helft mee gingen zien in hun vak.

Het was best grappig bij deze jongens maar na een 20tal minuten ging ik toch terug naar de hoofdtribune bij de collega’s en genoten we onder een herfstzonnetje van een matige pot voetbal. De bevrijding voor de thuisploeg kwam er in de 78ste minuut toen hun zwarte parel Beaz de winning goal binnen trapte. Iedereen tevreden dus en maakten wij ons klaar om een uurtje terug te bollen naar Trnava.

Misschien ook nog interessant om te melden dat de bezoekers van FC Petržalka 1898 enkele jaren terug nog Champions League hebben gespeeld tegen on andere clubs als Juventus, Celtic, de Glasgow Rangers, Internazionale en FC Porto. Petržalka is trouwens een voormalige voorstad en nu stadsdeel van Bratislava.

Zie ook:
http://europeanfootballweekends.blogspot.com/2010/10/as-trencin.html
http://www.astrencin.sk/spravy/index.php?clanok=1507

Geen opmerkingen: