Zoeken in deze blog

maandag 25 oktober 2010

21/10/10 Debrecen 1 - 2 PSV Eindhoven (Puskás Ferenc Stadion - 18.000 Toeschouwers)

Net zoals vorig jaar in Tilburg organiseerde EFW terug een meeting tussen allemaal gelijkgezinde voetballiefhebbers maar deze keer in Hongarije en Slowakije. Uitvalsbasis was het mooie Budapest en met een gelukje werd de Europa League wedstrijd tussen Debrecen en PSV Eindhoven hier in het nationale stadion afgehaspeld.

Via PSV speler Funso Ojo en de teammanager van PSV hadden we 2 kaartjes gratis gekregen waarvoor onze hartelijke dank nogmaals via deze weg! Om 3u blies het verzamelen tussen de eerste EFW’ers waarvan de groep de eerste dag groeide tot een kleine 30 man. Ook de eerste (van vele) halve liters pils werden soldaat gemaakt en iedereen was in een leuke stemming.

Omdat wij 2 vrijkaartjes hadden gekregen scheidden onze wegen even met de rest van de EFW troepen en zaten we in het vak net naast de bezoekers die een goede 350 man sterk waren. Het Puskás Ferenc Stadion is echt wel mooi, al had het veel indrukwekkender kunnen zijn moest het helemaal hebben volgezeten.

De wedstrijd dan: PSV nam het initiatief en dreigde enkele keren via Dzsudzsák, Toivonen en Afellay. Debrecen bracht hier weinig tegenover maar schoot na een hoekschop op de buitenste paal. Het was uitstel van executie want iets later kwam Debrecen toch op voorsprong. Lang duurde de vreugde niet want 5 minuten later bracht Engelaar er met een liftbal de bordjes terug in evenwicht. Rusten geblazen en tijd voor wat extra pils en glühwein want het werd stilletjes aan ook goed frisser/kouder.

De tweede helft was iets beter dan de eerste, PSV zocht de ruimte maar vond ze moeilijk. Rond de 70ste minuut kwam er dan toch de verlossing voor PSV toen invaller reis er met de hak 1-2 van maakte, tevens de eindstand. Mooi was het allemaal niet maar de overwinning was wel verdiend. Blij dat het gedaan was want tegen het einde zag ik bij wijze van spreken bijna 44 in plaats 22 spelers op het veld dankzij een combinatie van veel pils en enkele glühweintjes. Bij Debrecen speelde trouwens een ex bekende mee voor ons, Adamo Coulibaly. Vaste waarde hier, bij Antwerp enorm teleurstellend.

Na de wedstrijd dan terug aangesloten met de rest van het bond allegaartje EFW’ers waar we in een lokale pub nog wat hebben gedronken. Bedtijd dan want omdat we reeds van 4u ’s morgens onderweg waren vielen de ogen meer als toe. Dag 1 was goed begonnen, dat kon alleen maar beloven voor de rest van het weekend.

Zie ook: http://europeanfootballweekends.blogspot.com/2010/10/florints-against-machine-debrecen-1-2.html

Geen opmerkingen: