Zoeken in deze blog

zondag 10 oktober 2010

10/10/10 RRC De Boitsfort 3 - 1 RCS Nivellois (Drie Linden Stadion - 100 Toeschouwers)

10/10/10 je hebt zo van die rare mensen die absoluut willen trouwen of andere op data als deze, andere gekken waaronder mezelf rijden dan 60km ver weg om ergens in de 2de provinciale Brabant een voetbalwedstrijdje mee te pikken.

Voor het niveau of spektakel moesten we het niet doen, dan kunnen we evengoed hier bij ons in de buurt blijven maar we deden het voor het uitermate mooie en oude Drie Linden Stadion.

Het stadion ligt in Watermaal–Bosvoorde, in een mooie woonwijk aan de rand van Brussel. Je zou niet verwachten dat hier zich een stadion bevindt van 40.000 plaatsen maar niets is minder waar. Het stadion zou in 1948 gebouwd zijn en werd gebruikt door Racing Club de Bruxelles.

Er werd een openingswedstrijd gespeeld tegen Torino en toen zat het blijkbaar ook voor de enigste keer daadwerkelijk vol. Maar daarna bleef het publiek weg en bleven ook de sportieve prestaties uit. En reeds in 1954, 6 jaar later dus zag Racing zich door betalingsproblemen genoodzaakt om het stadion te verlaten en over te laten aan de gemeente.

Een wedstrijdverslag volgt er niet, daarvoor was de interesse te klein al zagen we toch 4 doelpunten. Het niveau was vrij laag maar dat kon de leuke zondag namiddag niet kapot maken. Ook de weergoden hadden we mee en was het waarschijnlijk de mooiste, warmste herfstdag van het jaar.

België telt nog een aantal mooie, oude pareltjes in het Brusselse en trouwens in het ganse land. Na vandaag zeker weten dat er nog een aantal op de “to do” komen te staan.

2 opmerkingen:

Bas zei

Mooi stadion! Grappig om mensen in t-shirt en korte broek te zien op 10 oktober, hier in Schotland was het tamelijk koud...http://myfootballtravels.blogspot.com/2010/10/fullarton-park-vale-of-clyde-v.html

Pat zei

Hey Bas, het mooie was dat er zelfs een koppeltje zat te picknikken in dat stadion. Succes met St. Mirren!