Zoeken in deze blog

zondag 11 maart 2012

11/03/12 FC Differdange 03 2 - 2 RFCU Luxembourg (Stade du Thillenberg - 250 Toeschouwers)


We begonnen vandaag aan een leuk voetbaltripje in het mooie Luxemburgse land. Op papier stond de derby in Esch om 16u maar deze werd verplaatst naar 18:30u. Mooi zo want dan konden we nog een wedstrijdje meepikken in de buurt en zo geschiedde.

We hadden de keuze tussen Dudelange of Differdange thuis. Ikzelf was al op Differdange geweest en gaf eerder de voorkeur aan Dudelange maar collega Frank wou Differdange dan weer doen. De goede man in mij keurde Differdange direct goed want eind dit seizoen verhuist deze club naar een nieuw stadion en het huidige is echt een oud vervallen juweeltje waar ik bij wijze van spreke om de 14 dagen voetbal in zou kunnen kijken.

Omdat we al redelijk vroeg waren voor Luxemburgse normen deden we eerst eens een wandelingetje rond het stadion. We “beklommen” (waarschijnlijk) de Thillenberg waar het stadion naar genoemd is en het leverde alleszins een mooi zicht op.

Dan maar naar binnen aan de mooie som van 8 Euro en waar met ons de eerste fans binnen sijpelden. Even enkele pins gekocht, iets gedronken en later natuurlijk een braadworst erbij en dan maar genieten van bijna 90 minuten omdat we geen risico wilden nemen om te laat in Esch te komen. Voetbal in Differdange kun je je best voorstellen met bier in de tribunes, supporters met honden, tijdens de rust voetballende kinderen op het veld tussen de warming-up van de spelers door, vrouwen met pruiken (vandaag toch), de Black Wolves motorclub etc. Wat moet een groundhopper zich nog meer wensen! En dit alles op een prachtige locatie waar de mensen een ongelooflijk grappig taaltje spreken.

De wedstrijd was vrij evenwichtig, geen al te hoogstaand niveau en de eerste grote kans voor Differdange werd onbegrijpelijk gemist. Het waren dan integendeel de bezoekers uit Luxembourg stad die als eerste de netten deden trillen door hun spits die een beetje een Patje Goots “look a like” was, inclusief staartje. 2 minuten later stond de 0-2 op het bord en dachten we dat de wedstrijd gespeeld was. Maar de Differdangse spits die eerst nog onbegrijpelijk miste maakte zijn fout goed en scoorde net voor rust de aansluitingstreffer, ruststand 1-2.

De tweede helft was gelijk aan de eerste, het spelbeeld verwaterde en wij besloten dan maar zoals eerder vermeld iets vroeger richting Esch te rijden voor onze hoofdmatch van vandaag. Later las ik dan dat de thuisclub terug in de laatste minuut had gescoord door dezelfde spits, hij zal dan toch nog goed geslapen hebben.

Met “pijn in het hart” dan maar afscheid genomen van Stade du Thillenberg, ze zouden dit stadionnetje moeten klasseren als Unesco werelderfgoed in plaats van er waarschijnlijk binnenkort de sloophamer in te zetten. Shit happens tegenwoordig overal in de moderne voetbalwereld!

Geen opmerkingen: