Zoeken in deze blog

dinsdag 6 maart 2012

06/03/12 US Boulogne CO 0 - 2 RC Lens (Stade de la Libération - 10.478 Toeschouwers)
Een vrije dag op het werk en een op papier aantrekkelijke wedstrijd in de Ligue 2, wat meer moet een voetbalweirdo hebben. Koning winter had deze wedstrijd eerst uitgesteld en zo hadden wij de kans om deze vandaag bij te wonen. De trip van Antwerpen naar Boulogne-sur-Mer is ongeveer 2 uur en half rijden en dat werd ook zonder enige (verkeers)hindernissen afgelegd. Na even Napoleon Bonaparte op zijn 53 meter hoge zuil te hebben bewonderd (ter nagedachtenis aan zijn verblijf in Boulogne) parkeerden we onze auto in de buurt van het stadion en oude ommuurde stad.

Eerst even langs het stadion en clubshop gewandeld en dan maakten we een frisse wandeling via de haven naar het strand al was daar weinig speciaals aan te zien. Tijd dan voor een “assiette merguez” en enkele drankjes vooraleer we onze tocht terug verder zette richting stadion.

Ondanks dat deze wedstrijd werd beschouwd als een derby was er amper of geen politie te zien, supporters liepen door elkaar en ook de thuisvakken zaten vol met Lens supporters, broederlijk naast elkaar. Zelfs naast de Kop Boulonnais zaten een deel zingende Lens fans, ik wil het hier bij ons echt niet meemaken. Het stadion zat een beetje raar in elkaar maar had zijn charmes, vooral een Italiaans uitziende tribune met daarachter en prachtig zicht op de basiliek van Boulogne droeg mijn voorkeur weg.

De wedstrijd begon, de sfeer bij vooral de Lens supporters zat er goed in. En beide clubs hadden er duidelijk zin in, laten we spreken van een zeer evenwichtige eerste helft tot een enorme blunder tussen de thuiskeeper en verdediger de 0-1 inleidde. Het was echt op een zeer knullige manier. Boulogne had dan weer pech in de afwerking met een bal op de lat.
Ook de tweede helft was het spel leuk om te volgen, Boulogne drukte wel meer en meer maar kreeg de bal er niet in. Een bal van de lijn, terug een bal op de lat en enkele hete standjes voor doel brachten geen zoden aan de dijk. Integendeel was het Lens dat diep in de tweede helft de bordjes op 0-2 zette met een prachtig afstandsschot. Boulogne was uitgeteld!

Leuke wedstrijd gezien met een goede away support. Blij dat we terug in de auto zaten, temperatuur was maar een 3 graden en de chauffage was meer dan welkom. Net als in de heenrit ging de rit huiswaarts vlot en perfect, eind goed al goed.

Geen opmerkingen: