Zoeken in deze blog

zaterdag 10 maart 2012

10/03/12 HSV Hoek 2 - 1 XerxesDZB (Sportpark Denoek - 250 Toeschouwers)
Vandaag kreeg ik een last-minute bevlieging en moest en zou ik vanmiddag weer ergens voetbal moeten gaan kijken. Op zaterdag spelen enkel de Nederlandse amateurs (dichtbij) en zo checkte ik snel even de kalenders. Mijn oog viel op HSV Hoek bij Terneuzen. Van Hoek wist ik weinig, wel dat ze vorig jaar in de Topklasse speelden en blauw-witte kleuren hebben maar eigenlijk meer ook niet. Maar van tegenstander XerxesDZB wist ik helemaal niets of beter ik had er nog nooit van gehoord… dan maar even googlen en ik wist plots dat ze uit Rotterdam kwamen, dat ze eveneens in blauw-witte kleuren spelen en dat het een fusieclub was tussen Xerxes en DZB Zevenkamp. De DZB staat voor De Zomerhof Boys, what’s in a name natuurlijk.

De routeplanner vertelde me dat het een uurtje rijden was dus dat moest lukken. GPS ingesteld en zo kwam ik 20 minuten voor begin aan bij Sportpark Denoek. Het is een leuke accommodatie, typisch Nederlandse stijl, goed georganiseerd en natuurlijk een snackbar in de kantine. Echt druk was het niet, al kon ik wel genieten van het Zeeuws-Vlaamse taaltje dat de mensen er spreken. Zo dichtbij en toch anders, men zegt dat Zeeuws-Vlaanderen een beetje een landje apart is. En zo noemt het zichzelf ook. Grenzend aan Belgiƫ proef je hier een mengeling van Zeeuwse en Vlaamse sferen en dus ook een mix van de taal. En uitermate vriendelijke mensen in de kantine of naast het veld.

Hoogstand voetbal had ik niet echt verwacht, de clubs stonden respectievelijk 6de en 7de in de rangschikking maar vanaf het begin verwonderde het mij dat beide clubs er voluit voor gingen en ik mijn eerste geachte moest terug nemen. Er werd fel gevoetbald en gestoord, beide elftallen gingen ervoor en creƫerden leuke kansen, mooi zo! Rond het half uur kwam Hoek mijn inziens verdiend opvoorsprong. Nog bijna 2-0 voor rust maar de bezoekende goalie zat mooi tussen beide.

De tweede helft begon weer met een paar goed kansen voor Hoek maar de bal ging er niet in. Het was integendeel Xerxes dat terug in de wedstrijd kwam na een kopbaldoelpunt uit hoekschop 1-1. De bezoekers roken hun kans en gingen voluit in de strijd. Maar het was uiteindelijk Hoek dat diep in blessuretijd toch nog wist te scoren tot groot jolijt van de thuisaanhang. Het was een leuke wedstrijd en Hoek mag op basis van kansen terechte winnaar worden genoemd. Zo zag ik het toch…

Na de wedstrijd reed ik direct terug naar Antwerpen want ’s avonds stond er Hoogstraten VV tegen Diegem Sport op het programma, ware het niet dat mijn collega verstek liet gaan. Ik paste dan ook maar want morgen staat er een lange rit op het menu voor een dubbele wedstrijd in Luxemburg, what’s not to like!

2 opmerkingen:

Kevin zei

Zie het als een reden om nog eens terug te komen ;-)

Pat zei

Wie weet ;-)