Zoeken in deze blog

zondag 12 februari 2012

12/02/12 RKC Waalwijk 0 - 1 SC Heerenveen (Mandemakers Stadion - 6.020 Toeschouwers)Normaal had ik een gezellig weekendje in het Engelse Stroud doorgebracht voor de Nailsworth double te doen. Op zaterdag stond er Forest Green Rovers – Luton Town op het programma en zondag Shortwood United – Ashington AFC voor de FA Vase, een hoogdag in het Nailsworthse voetbal. Maar dat was buiten de weergoden gerekend die heel mijn weekend de das omdeden, beide wedstrijden werden op vrijdag afgelast. Ook vorig seizoen ging ik normaal naar Forest Green tegen Luton kijken en eveneens afgelast, ik begin echt te denken dat ik deze wedstrijd niet mag zien of dat deze behekst is. Ik had nog voor last minute alternatieven kunnen zoeken (met kans op aflasting) maar ik had er even genoeg van en besloot dan maar thuis te blijven, het had me al genoeg gekost aan trein reservaties en dergelijke.

Een uur later zat ik dan al opnieuw achter de computer te zoeken naar een wedstrijd dichtbij huis. Ik had wel enkele leuke kleinere Belgische clubs in gedachte maar buiten het 1ste klasse voetbal is hier ook alles afgelast. En zo viel mijn oog op RKC tegen Heerenveen in Nederland. Waalwijk is nog geen uurtje van hier en omdat ik er nog niet ben geweest leek het me een ideale optie, dichtbij en toch in het buitenland. Een mailtje naar het secretariaat van RKC voor kaartjes werd vliegensvlug positief beantwoordt dat men kaartjes op mijn naam zou opzij leggen. Schitterend van deze mensen, vele clubs zouden hier een voorbeeld mogen aannemen om de neutrale voetbal liefhebber toch de kans te geven een wedstrijd te kunnen bezoeken, al dan niet verplicht door die (domme) clubcard verplichtingen. Maar nogmaals een dikke chapeau voor de vriendelijke heer Dick Teunen, Medewerker Secretariaat & Communicatie van RKC Waalwijk.

De rit naar de Roomsch Katholieke Combinatie Waalwijk verliep uitermate vlot en ook parkeren was het minste van de zorgen. En zogezegd zo gedaan lagen er effectief 2 kaartjes klaar op mijn naam, mooi toch. Dan even de fanshop in gevolgd door een portie opwarming in de leuke kantine achter doel. Een kwartiertje voor aanvang gingen we dan het stadion binnen, goed voor negentig minuten voetbal in de vrieskou. Het veld lag er anders uitstekend bij en ook de tribunes waren uitgerust met vuurtjes al was daar niet zoveel van te merken, de koude won het van de hitte.

Een dikke honderd bezoekers uit Heerenveen waren ter plaatse. Niet echt veel, misschien waren ze allen aan het trainen voor een mogelijke Elfstedentocht. Scheidsrechter van dienst was de heer Higler, al had ik eerst even een woordspeling gehoord. De wedstrijd begon evenwichtig met kansjes aan beide zijden maar na een half uur spelen pakte RKC speler Sno terecht rood en dat mannetje minder deed de thuisploeg net voor de rust de das om. Een mooi uitgespeelde aanval en de bordjes stonden op 0-1. Al bij al een flauwe eerste helft zonder sfeer in de tribunes.

De tweede helft was voor ons neutrale bezoeker veel leuker, de thuisploeg geloofde erin maar werd onder andere dankzij de lat en een bal van de lijn van de verdiende gelijkmaker gehouden. Heerenveen kwam amper in het spel voor, behalve op het laatste toen doelman Jeroen Zoet nog een kopbal uit zijn doel ranselde. 0-1 eindstand maar de Waalwijkers hadden minstens een punt verdiend. 60 minuten met 10 man en Heerenveen amper in het stuk laten voorkomen, vooral in de tweede helft dan toch.

Ondanks een leuke namiddag waren we blij dat de wedstrijd gedaan was en dat we konden ontdooien/opwarmen in de auto, chauffage helemaal open en gas geven. Voetbal is leuk maar in deze barre koude is het misschien toch nog net iets aangenamer om je eigen club te zien spelen zodat je meer meeleeft met de wedstrijd dan dat je er maar bijzit voor spek en bonen. Eind goed al goed en de rit naar Antwerpen ging even vlot als de heenrit. En laat de temperatuur nu maar stilaan omhoog gaan!

Geen opmerkingen: