Zoeken in deze blog

maandag 24 oktober 2011

21/10/11 Slovan Liberec 3 - 2 Banik Ostrava (Stadion u Nisy - 4.821 Toeschouwers)


Dit weekend stond het 3de European Football Weekends treffen op de kalender met dit jaar als uitvalsbasis Praag. En net zoals de eerste twee edities in Tilburg en Budapest waren we nu natuurlijk ook weer van de partij. Voetbal, bier en vriendschap zijn de basis en dat was net als de vorige keren ook nu weer de formule voor een groots weekend.

De groep van een kleine 40 man sterk kwam verspreidt aan op donderdag en vrijdag, een deel nam de wedstrijd in Slowakije tussen Slovan Bratislava en PSG nog mee, de anderen troffen elkaar in de Praagse binnenstad voor “enkele” biertjes.

Iedereen verzamelde dan op vrijdag 15u op onze uitvalsbasis “hotelboot Florentina” voor de wedstrijd tussen Slovan Liberec en Banik Ostrava, een dik uur rijden per bus buiten Praag. Normaal stond Slavia Praag lang op de vrijdag planning maar wegens kalenderverschuivingen was Liberec onze enige optie nog op vrijdag. Geen probleem en zo maakte ons bonte allegaartje de rit probleemloos naar Liberec.

Ruim op tijd aangekomen en na de eerste kiekjes te hebben genomen en de spotgoedkope clubshop te hebben aangevallen kropen we allemaal de bar in voor het stadion. Was ook nodig want echt warm buiten was het niet. Dan net op tijd het best aangename stadion in voor een hopelijk leuke wedstrijd.

We zagen 5 goals, dan mag je als openingswedstrijd zeker niet klagen en bleef het ondanks het bedenlijke niveau best spannend. Liberec en Ostrava gaven niet af en zo zagen we inde eerste helft twee thuisdoelpunten en eentje voor de bezoekers. Na de rust maakte Ostrava gelijk en als je het niet meer verwachtte scoorde Liberec de winning-goal in de 90ste minuut. Feest natuurlijk bij de thuisaanhang!

Na de wedstrijd terug nog even de bar in en sneakte ik samen met gary nog het veld en kleedkamers op voor enkele leuke foto’s. Dan de bus terug op richting Praag waar ik moe maar voldaan rond middernacht mijn bed (kajuit) opzocht want na de zware donderdagavond kon ik best nog wel wat recuperen, wetende dat er de volgende 2 dagen al wedstrijden om 10:15u stonden geprogrammeerd. Alvast een eerste geslaagde avond van de EFW bende!

Geen opmerkingen: