Zoeken in deze blog

zaterdag 8 oktober 2011

08/10/11 Wuppertaler SV 5 - 2 Rot Weiss Essen (Stadion am Zoo - 5.685 Toeschouwers)

Regen, niks zo vervelend als je richting voetbal gaat dan dat het serieus aan het plenzen is. En wetende dat Wuppertal voor 3/4de onoverdekt is maakte het vooruitzicht ook nog niet veel leuker. Maar waarom klagen eigenlijk, Fussball is Fussball en zo waren we voor de eerste keer dit seizoen op weg naar Duitsland. Eigenlijk wel een unicum want meestal rond midden oktober heb ik toch al wel enkele wedstrijden gedaan in de heimat. Misschien wel omdat ik de meeste clubs kortbij heb gedaan en ik nu steeds moet uitzien voor wedstrijden inclusief overnachting.

Wuppertal had ik eveneens al gedaan maar met de komst van Rot Weiss Essen wou ik best de rit nog eens overdoen. Heb eigenlijk best wel wat sympathie voor RWE en de clubkleuren zijn rood en wit, een extra motivatie om de grens weer even over te steken. En ook Wuppertal beviel me wel vorige keer qua locatie en stadion ook al zat er deze keer weer geen ritje in met de Schwebebahn, damned.

Goed en wel mooi op tijd aangekomen in het miezerige weer besloot de rest direct in het bezoekende vak te gaan maar ik had eerst nog behoefte aan een klein wandelingetje rond het stadion en clubshop. Het stadion langs buiten oogt mooi met een kasteelachtige ingang. Ik botste daar op de jongens uit de 2de auto uit Antwerpen en dronken we eerst nog een biertje (lees 1/2de liter) voor dat we ook onze weg in te zetten richting bezoekersvak.

Het onoverdekte bezoekersvak was aardig gevuld met ongeveer 2500 bezoekers uit Essen waar we samen met hen een draak van een wedstrijd meemaakten, toch uit Essens standpunt gezien. Als halve neutrale liefhebber kan je dan weer zeggen dat je leuk 7 doelpunten hebt gezien voor de mooie som van 8 Euro inkom.

De eerste helft was amper bezig en Wuppertal zette de bordjes al op 1-0 en verdubbelde de score gaandeweg. Wuppertal was over de ganse lijn beter, Essen bracht hier weinig tegenover. De tweede helft bracht hoop want in de 48ste minuut lukte Essen de aansluitingstreffer maar dat was een maat voor niets. Wuppertal bleef domineren, er zat meer passie en inzet in de thuisploeg en zette zo vlotjes de verdiende eindstand van 5-2 op het bord. Een groot aantal Essener fans waren al afgedropen, wat wil je als je regelmatig op een bui wordt getrakteerd en dan nog 5 doelpunten om de oren krijgt in de zogenaamde west-derby.

Ook wij dropen snel af want onze Royal Antwerp FC speelde ’s avonds thuis tegen Tienen, een match dat gewonnen moest worden en ook gebeurde. En zo gingen we het Deurnse nachtleven in…