Zoeken in deze blog

maandag 18 juli 2011

17/07/11 Heart of Midlothian FC 1 - 0 Royal Antwerp FC (Tynecastle Stadium - 4.504 Toeschouwers)


4u ’s ochtends liep de wekker af in Dublin, onmenselijk vroeg wetende dat we er pas rond middenacht inlagen. Maar voor onze eigen club te zien mag en moet je maar wat over hebben. Een goed Iers breakfast achter de kiezen op de luchthaven en we voelden ons al veel beter. Onze vlucht van Dublin naar Edinburgh was perfect op tijd (British Airways kan beter eens ten rade gaan bij Ryanair) en zo arriveerden we ’s ochtends vroeg om 8:30u reeds in onze hostel.

Natuurlijk was de kamer nog niet vrij en besloten we maar alvast een stapje te zetten richting Edinburgh Castle. Mooi langs buiten, binnenin zijn we niet geweest want die eer hebben we gelaten aan enkele honderden Aziaten die voor de poort stonden. Dan maar verder langs de gezellige gebouwen en straten geslenterd om tegen 10u de eerste de beste pub op te zoeken. De kroegbaas maakte er ons op attent dat er ’s zondags geen bier mag getapt worden voor 12:30u en verwees ons vriendelijk door naar de overkant van de straat naar een hotel pub. Dit omdat hotels wel een licentie hebben. Ik zie kroegbazen hier hun volk toch niet durect doorsturen naar de concurrentie.

Na een klein uurtje in de pub kwamen dan ook de eerste Antwerpse gezichten binnen en in een habbekrats stond de tafel vol met pints. Vervolgens werd de weg verder gezet per taxi richting Tynecastle Stadium, een 10tal minuutjes buiten het centrum. Dan eerst even de clubshop binnen en de nodige kiekjes allerlei genomen vooraleer we naar één van de stadion pubs gingen. Daar zaten weer x aantal bekenden en begon de sfeer er goed in te komen, de pints kwamen weer langs alle kanten en de eerste songs werden ingezet.

Antwerp had een 250 away supporters bij die een ganse match voor een leuke en goede ambiance zorgden. Antwerp kreeg enkele kansen in de eerste helft, net als Hearts natuurlijk maar de bordjes bleven op 0-0 steken bij de rust. De lokale hamburger & pie tent onder de tribune was duidelijk niet verwacht of voorbereidt op deze meute fans want alles was direct uitverkocht. De tweede helft begon met Antwerp richting zijn eigen fans maar Hearts was de betere. Antwerp herstelde een beetje maar kreeg 5 minuten voor tijd een strafschop tegen, na het zien van de beelden volgens mij zeer terecht. 1-0 en Antwerp kon niets meer terug doen. Het was Hearts zijn jubileumwedstrijd dus zullen we maar zeggen dat we ze hebben laten winnen ;-)

Na de wedstrijd terug een stadion pub in waar we toch nog wel even hebben gezeten. Daarna nog het centrum in en even paniek omdat ik mijn portefeuille met paspoort niet meer vond, geraak maar thuis dan… Gelukkig vond ik hem later terug op de kamer en konden we daags nadien zonder zorgen en stress naar huis vertrekken.

Het was mijn eerste avontuur op Schotse bodem, enorm goed meegevallen met leuke wedstrijd en dito sfeer. Edinburgh lijkt een mooie stad maar tijdsgebrek om ze in alle pracht te bewonderen, volgend jaar hopelijk tegen de Hibs dan maar.

Geen opmerkingen: