Zoeken in deze blog

maandag 18 juli 2011

16/07/11 UCD Dublin 4 - 3 Villareal CF (UCD Bowl - 650 Toeschouwers)
Na al bij al een aangename Ierse "zomer"dag werden we ’s middags bruusk afgeremd door een hevige plensbui en moesten we in allerijl een pub opzoeken. Raar dat er daar in de pubs overal golf opstond terwijl het toch “de” Tour de France was. Na even vriendelijk vragen switchte de barman graag de tv over voor ons en zo zagen we de tweede Belgische ritzege live op tv. Jelle Vanendert rukte zich los en kwam verdiend als eerste over de streep. Hij deed dit in de koninginnenrit van de Pyreneeën, met aankomst op Plateau de Beille.

Genoeg over koers nu want we moesten stilaan verder maken voor de vriendschappelijke wedstrijd tussen UCD (University College Dublin) en het toch wel grote Villareal uit de Primera Division. UCD is één van de kleine en zwakkere broertjes uit de Airtricity League en had daags voordien nog verloren bij Dundalk. De bus dan maar op en een kwartiertje later stonden we middenin de universiteit en moesten we nog een korte wandeling maken richting voetbalveld. Stadion is een groot woord want UCD heeft enkel maar 1 “grote” tribune, rest is omheining.

De tribune zat aardig vol, mede dankzij de niet ophoudende regen en mede door een groot aantal Spaanse studentjes die daar op de universiteit zitten om Engels te studeren. Velen geschilderd met de Spaanse vlag op hun gezicht maar zich allen geschaard achter Villareal.

De wedstrijd was veel beter dan die van gisteren, een aantal aardige goals langs beide kanten en raar maar waar Villareal verloor van UCD. Laten we maar denken dat het de eerste oefenpot van Villareal was tijdens de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Veel wissels langs beide kanten maar toch ook een pluim voor de Dubliners hun overwinning. Ze waren zeker niet de beste maar met inzet en wilskracht kan je duidelijk nog steeds ver geraken.

Na de wedstrijd snel terug de bus op, nog een hapje eten in de lokale wok-away en dan dringend ons bed in want de wekker stond geprogrammeerd om 4u ‘ morgens voor onze trip richting Edinburgh. Je moet iets over hebben voor je eigen club te gaan aanmoedigen natuurlijk. Dublin heeft me weer bekoord, 10 jaar geleden en nu. 100% zeker dat het niet opnieuw 10 jaar zal duren eer ik de plas weer oversteek!

Geen opmerkingen: