Zoeken in deze blog

zondag 24 april 2011

24/04/11 VFL Wolfsburg 4 - 1 FC Köln (Volkswagen Arena - 30.000 Toeschouwers)


Na een geslaagde zaterdag, een verstoorde nachtrust door kompaan Johan en een lekker ontbijt in het station van Braunschweig inclusief 2 tassen cappucino trokken we raar maar waar zonder kater verder richting Wolfsburg, op gelukkig maar een half uurtje verder rijden.

We kamen 4 uur voor de wedstrijd aan, parkeerde onze wagen tactisch aan het stadion met de bedoeling ook snel weer weg te zijn. Na even de clubshop te hebben bezocht en de nodige prullaria in de wagen te hebben gelegd hadden we de bedoeling richting binnenstad te gaan maar toen vonden we net aan het stadion een soort wake board vijver met kunstmatig strand en drank/snack faciliteiten erbij wat ons een leuk alternatief leek, zeker met een 25 graden erbij. Maar toch even het oude stadion bezoeken dat enkele honderden meters verderop lag. Je kon hier zo binnen wandelen en vonden er ook een kroeg waar we binnen kwamen en blijkbaar de verzamelplaats was van de Wolfsburg ultras. We kregen wel enkele rare blikken naar ons (we vielen blijkbaar wel wat uit de ultra toon) maar toch bestelden we rustig iets om te drinken. Daarna terug naar de vijver waar we ons rustig in de stoeltjes nestelden en volop genoten van de aanwezige, brandende zon op mijn alleszins kale schedel toch.

Na verloop van tijd kwamen hier ook nog een 30tal Keulse hoolies hun heil zoeken maar de jongens waren blijkbaar op zoek naar meer dan alleen maar wat te pilsen in de zon. Ze vertrokken met een boog naar het stadion en toen wij wat later aankwamen aan het stadion hoorden we het nodige animo, politie geloop en zagen enkele van onze Keulse terras kompanen in de handboeien. Zij hadden hun verzetje gehad, nu moesten wij nog hopen op een leuke wedstrijd.

En we werden op onze wenken bediend, Wolfsburg had er zin en Keulen bakte er niets van. Collega Johan kreeg nog een opmerking van een best leuke wolvin dat zijn rode t-shirt de Keulen kleuren waren en niet de juiste, tot mijn groot jolijt natuurlijk. Eigenlijk stond er de hele tijd maar 1 club op het veld, de wolven. Ze liepen over verdiend uit tot 2-0 al scoorde Keulen weliswaar en totaal onverwacht tegen direct na de 2-0, ruststand dan ook 2-1. De tweede helft was net zoals de eerste voor Wolfsburg en dat resulteerde in een 3-1 en net voor het eindsignaal tot een logische 4-1 stand. Keulen was een enorme afknapper vandaag, jammer want toch één van mijn favoriete clubs in Duitsland. Wel mag worden gezegd dat hun supporterslegioen mooi voor de dag kwam, aan hen lag de wanprestatie zeker niet.

Na de wedstrijd dan terug de auto in voor een rit van 550km richting Antwerpen, wat er net altijd teveel aan is. Collega Johan kon zijn biertjes nog nuttigen in de tribune, ik moest het bij cola houden om Bob te spelen. Later hoorden we ook dat de spelers van Keulen doosbedreigingen hadden gekregen bij hun terugkeer indien ze zouden degraderen. Ach het hoort er allemaal wel bij zeker. Groots en gezellig weekend achter de rug en dat smaakt natuurlijk naar meer. Al zouden we voor zo’n verre verplaatsingen beter even rondkijken naar goedkope vluchtjes.

Geen opmerkingen: