Zoeken in deze blog

zaterdag 9 april 2011

09/04/11 VVV Venlo 1 - 4 NEC Nijmegen (Seacon Stadion De Koel - 7.500 Toeschouwers)
Na een geslaagde namiddag in Duisburg reden we terug richting huiswaarts om net bij de grens VVV Venlo te bezoeken. Ook zo’n club die ik al honderd keer heb willen bezoeken op een terugrit uit de Heimat maar steeds was er wel een kink in de kabel. Of het kwam niet uit met de uren of omdat ze op verplaatsing speelden. Maar vandaag was Venlo eigenlijk het hoofdmenu en hadden we de vrouwen van Duisburg er als voorgerecht bijgenomen.

Mooi op tijd kwamen we aan bij het kleine maar wel speciale stadion. Via Funso Ojo hadden we vrijkaarten gekregen die mooi gereserveerd lagen bij het ticket office, waarvoor nogmaals onze dank. Funso is uitgeleend van PSV aan VVV maar moest gekwetst toekijken na een rake trap in de wedstrijd tegen Willem II.

Voor de wedstrijd ook even de business lounge in, gratis gebakje en drank erbij en zo maakten we ons klaar voor de wedstrijd onder nog steeds een heel leuk lentezonnetje. Ook enkele Belgen van de partij, bekendste was (neo boer) Bjorn Vleminckx bij NEC, maar ook namen als Thomas Chatelle en VVV keeper Kevin Begois deden een belletje rinkelen.

De wedstrijd was zwak, VVV bakte er helemaal niets van en ook NEC was niet echt indrukwekkend. De 0-1 kwam er wel na een mooie assist van Vleminckx. VVV wilde wel maar klungelde eigenlijk verder, net voor de rust nog een kansje voorlangs maar veel meer hebben we niet te vertellen.

De tweede helft was beter, alleszins dan toch voor NEC want de bezoekers maakten er na een kwartier spelen al 0-3 van. Eerst weer via een mooie assist van Vleminckx, deze maal met de borst en daarna maakte hij er zelf eentje op een ietwat rommelige manier. Ondertussen had hij ook al op de kruising gekopt. De thuisfans verlieten al met mondjesmaat het stadion, de spelers werden getrakteerd op de song “amateurs” en kregen 10 minuten voor tijd nog de 0-4 rond de oren. In de slotminuut maakte Ahmed Musa vanaf elf meter de nederlaag een klein beetje draaglijker: 1-4. Daarmee kwam een einde aan de treurige avond voor VVV Venlo.

Dan terug richting België, geen hoogstaand voetbal gezien maar toch een mooie dag in de zon en weer 2 stadions op de teller gezet. Ook Hans zijn portie Burger King nog gegund zodat ook hij een happy-end had. Mooi toch!

1 opmerking:

Hans zei

Hans is nog altijd blij dat je die Burger King gegund hebt.