Zoeken in deze blog

zondag 24 april 2011

23/04/11 Eintracht Braunschweig 2 - 1 Kickers Offenbach (Eintracht Stadion - 21.225 Toeschouwers)Nog maar net terug uit Duitsland en er stond alweer een Duits weekend op het programma. Deze maal hadden we een rit van een dikke 500 km voor de boeg die dankzij een flippende gps er uiteindelijk een 650 werden. Geen goed begin om de trip te beginnen, zeker niet als we van 4u ’s morgens uit bed waren.

De paashaas was ons echter goed gezind en we kwamen zonder files en onder een stralende zon rond 11:30u aan in Braunschweig in de deelstaat Niedersachsen. Nog tijd genoeg wetende dat onze wedstrijd om 14u begon, vielen we nog even de lokale kebab zaak aan in het Hauptbahnhof alvorens de tram te nemen richting stadion.

Ik had direct door dat het een leuke dag zou worden, buiten de brandende zon ook een massa mensen op de been om hun club te komen aanmoedigen. Braunschweig was al zeker van promotie (maar nog geen kampioen) en was gastheer voor de Kickers uit Offenbach, 3de in de stand. 2 traditieclubs tegen elkaar dus dat moest vonken geven.

Er heerste een goede sfeer in het bijna uitverkochte stadion, alleen de bezoekers hadden mijn gedacht veel te weinig fans bij, maar fanatiek waren ze zeker en vast. De promovendus nam het heft dadelijk in handen, miste enkele kansen maar schoot in de 19de minuut de 1-0 op het bord en het stadion ontplofte. Braunschweig bleef drukken maar de 2-0 bleef uit. Ook enkele tegen prikjes van Offenbach maar die leverden allemaal niks op. Verdiende ruststand 1-0.

De tweede helft was nog maar net bezig of de 2-0 viel. We hadden gedacht dat het een walk over ging worden maar in tegenstelling lukte Kickers de aansluitingstreffer wat de match terug open brak. Kickers probeerde vol goede moed terug in de match te komen maar het haal de niks meer uit. In tegendeel was het Braunschweig dat in de slotminuten nog een doelpunt zag worden afgekeurd voor vermeend buitenspel.

Na een goede wedstrijd te hebben gezien in dito sfeer trokken we eerst nog naar een kroeg aan het stadion, vervolgens de binnenstad in naar een volle Braunschweig pub en dan vonden we een Ierse pub waar Millwall v Preston North End opstond. De tol van de vermoeidheid en van de nodige pils begon zijn werk te doen en na een bord “Chinees” eten gingen we voldaan richting hotelkamer waar het licht en ons licht zeer snel uitging!

Geen opmerkingen: