Zoeken in deze blog

maandag 20 oktober 2008

20/10/08 Alemannia Aachen 2 - 0 Mainz 05 (Stadion Tivoli - 18.907 Toeschouwers)

Het geluk was een beetje aan onze kant dat Aachen op maandagavond thuis speelde en daar ik niet hoefde te werken was de keuze snel gemaakt. Tivoli stond dit seizoen toch op het programma want het is het laatste seizoen dat er wordt gespeeld. Vanaf volgend jaar spelen ze in een gloednieuw Tivoli, op enkele honderden meters van het oude. De bouwwerf met eerste tribune pijlers waren reeds goed zichtbaar en geeft ons weeral een reden te meer om volgend jaar dit nieuwe pareltje te gaan bezoeken.

Tegenstander vandaag was Mainz, en daar we onze tickets reeds weken op voorhand hadden gereserveerd wisten we niet dat Mainz vandaag koploper ging zijn in de tweede bundesliga, wat toch altijd iets meer teweeg brengt dan tegen pakweg een gewone middenmotor. Tickets hadden we mits achterliggende reden voor het Block X gereserveerd, staanplaats achter één van de doelen.

De wedstrijd was aardig om volgen, het spel ging goed op en neer en het was Mainz dat in het begin iets gevaarlijker voor de dag kwam. Aachen kwam nadien beter en gevaarlijker in de wedstrijd en opende na 25 minuten de score. Het bleef leuk om volgen en net voor rust nette Aachen zijn tweede doelpunt van de avond, verdiend.

De tweede helft bleef boeiend, kansen aan beide zijden maar de doelpunten bleven uit zodat Aachen mijn insziens verdiend won. Sfeer was aangenaam maar had veel beter gekund en gemoeten, zeker als je 2-0 voorstaat tegen de eerste in het klassement. Tevreden dat we het (oude) Tivoli hadden gedaan kwamen we mooi rond middernacht terug aan in het Antwerpse, mits een boete van een al te ijverige beambte wegens verkeerd parkeren. De Deutsche gründlichkeit zekers…

Geen opmerkingen: