Zoeken in deze blog

zondag 28 september 2008

28/09/08 Sparta Rotterdam 2 - 2 Roda JC Kerkrade (Sparta Stadion/Het kasteel - 9.503 Toeschouwers)

Voor de 2de keer binnen de week stond er een tochtje op het programma richting noorderburen. Plaats van het gebeuren was deze keer “Het Kasteel” te Rotterdam.

Sparta begon goed aan de wedstrijd, had het meeste balbezit en kwam na een kwartier verdiend op voorsprong. De ganse 1ste helft werd trouwens gedomineerd door Sparta maar meer doelpunten leverde dit voor de rust niet op. Roda kwam anders uit de kleedkamers en dit leidde vrij onmiddellijk tot de gelijkmaker, direct een koude douche voor Sparta. Maar 3 minuten later stond het al terug 2 – 1. verdiende voorsprong maar het spel van Sparta verwaterde en Roda kwam meer dreigen. Een gouden wissel daarna zette de bordjes op 2 – 2, de invaller van Roda JC scoorde bij zijn eerste baltoetsen. Nog een bal op de paal van Sparta en druk van Roda veranderde niets meer aan de wedstrijd. Een logische eindstand want geen van beide maakte echt aanspraak op de overwinning.

Sfeer was er ook weinig, buiten het Sparta clublied weinig ambiance en ook de weinige uit-supporters waren vrij stil. Gelukkig scheen het zonnetje mooi en konden we rustig terug richting Belgenland vertrekken. Enig minpuntje nog was dat we de Burger King aan Ahoy niet vonden, dan werd het maar een broodje kroket en een broodje unox…