Zoeken in deze blog

zaterdag 25 oktober 2008

25/10/08 Lille OSC 2 – 2 SM Caen (Stadium Lille Métropole - 13.841 Toeschouwers)

De verveling sloeg een beetje toe nu Antwerp dit weekend vrij was en zo beslisten we hals over kop om in de wagen te springen richting Noord-Frankrijk. Na 130 km bollen stonden we dan aan het “Stadium Lille Métropole” in Villeneuve D’ascq waar Lille zijn thuiswedstrijden speelt in afwachting van het “Grand Stade de Lille”, een 50.186 toeschouwers tellend nieuw stadion in opbouw.

Ondanks het koude en kille stadion dat mij direct een Oostblok indruk gaf moet ik zeggen dat de sfeer er redelijk inzat bij de thuis supporters. Veel gezang mede dankzij het goede spel dat Lille op de mat bracht wat ook resulteerde in een meer dan verdiende 2-0 ruststand. Na de pauze kwam Caen direct terug in de match door de bordjes op 2-1 te zetten. Caen bleef nog even drukken en kwam nadrukkelijker in de match en na 65 minuten scoorde ze de gelijkmaker. Van Lille was even geen sprake meer maar ze knokten zich terug in de match. Mits nog een stevig slotkwartier veranderde er niets meer aan de score.

Een leuke match gezien, 4 goals aan onze kant en redelijk wat sfeer. Ook de 40 (!) bezoekende fans uit Caen (400 km van Lille) bleven hun club heel de tijd aanmoedigen.

Geen opmerkingen: