Zoeken in deze blog

dinsdag 8 november 2011

05/11/11 Worcester Park FC 4 - 2 Molesey FC (Skinners Field - 72 Toeschouwers)

Dankzij de late kick-off bij QPR vanavond konden we met wat geluk nog ergens een wedstrijdje meepikken in de lagere reeksen. Via vriend en EFW collega Gary kwamen we te weten dat zijn local club Worcester park FC een bekerwedstrijd speelde en dit al om 13:30u omdat WPFC geen verlichting heeft. Men vreesde voor mogelijke verlengingen en als ze later zouden hadden gestart konden het wel eens verlengingen worden in het donker.

Worcester Park ligt zowat in het midden van het Borough of Sutton, het Borough of Epsom and Ewell en het Royal Borough of Kingston upon Thames. Of kortweg ergens in greater London ;-) We waren mooi op tijd aangekomen en na eerst al even van de Engelse haute cuisine te hebben genoten (lees Fish & Chips) troffen we Gary aan in de best gezellige kantine van WPFC. Het stadionnetje is echt heel erg klein maar dat vinden we allemaal niet erg zolang we maar een bal zien rollen en er bier te krijgen valt.

Zoals gezegd betrof het een bekerwedstrijd in de Combined Counties Football League. Tegenstander was Molesey FC die in de Premier league spelen van de CCFL, Worcester Park speelt een reeks lager in de Division One. Maar daar was weinig van te zien op het veld, al na 8 minuten kwam WPFC verdiend op voorsprong. De thuisclub verdubbelde de voorsprong van op de penaltystip en liep zelfs uit tot 3-0 al kon Molesey nog milderen tot 3-1 voor de rust. Het niveau lag best hoog en het kwam enkele malen tot goed wat duw- en trekwerk en links en rechts ook wel iets meer. We kunnen de eerste helft best samenvatten als: 1 penalty, 4 goals, 2 rode kaarten en 22 man een robbertje vechten en dat allemaal binnen 45 minuten. En dat allemaal voor 3 Pond inkom!

De tweede helft hebben we de wedstrijd gevolgd van in de kantine, tja kan gebeuren als het bier smaakt en er een heel mooie jongedame achter de toog staat. Molesey probeerde terug te vechten en lukte zelfs de aansluitingstreffer 3-2. Molesey probeerde verder, Worcester had moeite maar kon stand houden. En bij een counter in blessuretijd kreeg Worcester zijn 2de penalty van de dag en stelde zo de overwinning veilig.

Leuke namiddag gehad met 6 goals, goed wat beleving op het veld en al redelijk wat gedronken. Na afscheid genoemen te hebben van Gary en vrienden maakten we ons snel terug op weg naar Shepherd’s Bush want de volgende wedstrijd maakte stilaan zijn opwachting.