Zoeken in deze blog

zondag 29 mei 2011

29/05/11 Pattaya United 1 - 1 Chonburi FC (IPE. Chonburi Stadium - 7.000 Toeschouwers)

Zoals elk jaar op vakantie staat er wel een wedstrijd of meer op het progamma en vandaag was het derby tussen Pattaya en Chonburi. Het goede was dan ook nog dat Pattaya wegens verbouwingswerken aan het eigen stadion zijn wedstrijden afhaspelt op het (oude) veld van Chonburi en dat we zo ook weer in een ander stadion kwamen.
Met achten hadden we een minibusje gecharterd om de 60km te overbruggen wat vrij vlekkeloos verliep want met Thais weet je nooit. Een kleine 2 uur voor de wedstrijd waren we al ter plaatse, misschien wel iets te vroeg maar er was voor genoeg randanimatie gezorgd. En de knappe hostessen her en der rond de (bier)kraampjes aan het stadion deden de rest om de tijd vlotteloos door te komen. Kunnen ze in Belgiƫ nog wat van leren!

Ondanks Pattaya op papier thuis speelde schat ik dat er maar maximum een 500 Pattayanen waren, de overige duizenden waren Chonburi fans. Chonburi momenteel 2de in het klassement en met nog een klinkende 3-0 overwinning in de benen in de AFC Cup (3-0 tegen Sriwijaha uit Indonesiƫ) zou geen probleem mogen hebben met Pattaya dat maar een simpele middenmotor is.

Pattaya begon goed aan de wedstrijd en was buiten verwachting de betere van Chonburi, dat blijkbaar toch last had van de midweek wedstrijd. Chonburi deed wel mee maar halweg de wedstrijd opende Pattaya toch de score met een knap kopbaldoelpunt en wij allemaal “blij” natuurlijk. Score bleef zo en met de rust gingen we terug op zoek naar enkele Leo biertjes buiten het stadion.
De tweede helft kwam Chonburi veel beter voor de dag, Pattaya had moeite maar buigde vooralsnog niet en kwam via Ludovic bijna op 2-0 toen hij alleen voor de keeper kwam. Jammer maar helaas en het was uiteindelijk Chonburi dat laat in de 2de helft de bordjes toch nog op 1-1. Gelijkspel was een juiste uitslag maar voor de inzet en vechtlust had Pattaya mogen winnen.

Na de wedstrijd terug nog wat Leo biertjes gekocht voor in ons busje en een goed uur later stonden we terug in ons hotel, klaar voor weer een (dit keer) klein stapje te zetten in het nachtleven want de vorige dagen begonnen bij allen reeds hun tol te eisen.

De Thai Premier league leeft, leuke dag gehad, goede wedstrijd gezien en knappe hostessen, wat moet een mens nog meer hebben met een paar pilsen erbij!