Zoeken in deze blog

donderdag 22 oktober 2009

23/10/09 FC Den Bosch 3 - 1 Fortuna Sittard (Stadion De Vliert - 4.334 Toeschouwers)

Het EFW Oktoberfest in Tilburg ging vandaag van start en natuurlijk gingen we hier graag met een delegatie uit Antwerpen naartoe. Afspraakplaats was The Little Devil in Tilburg, een rockcafé dat een bond allegaartje van 30 voetbalfans graag wou ontvangen. Na de nodige Jupilers (hoera, Holland heeft nu ook echt bier te koop!) vertrokken we dan per trein naar s’ Hertogenbosch om onze eerste van vier wedstrijden te bezoeken.

Den Bosch is nog een beetje een traditieclub in Nederland, een beetje een vergane glorie die ook elk jaar stiekem probeert om terug op het hoogste niveau te geraken. Klinkt bekend in de oren…

Tegenstander vandaag was Fortuna Sittard, een ploeg die door financiële moeilijkheden zelfs niet zeker was dat ze konden starten dit seizoen. Den Bosch kwam fanatiek uit de startblokken en dat resulteerde reeds binnen de eerste 10 minuten tot een doelpunt na een duidelijke strafschopfout. Bal op de stip en binnen. Het vroeg gejuich was van korte duur want amper 5 minuten later trapte Sittard de gelijkmaker binnen. Maar een goed spelend en gedreven Den Bosch kwam direct terug op voorsprong en ging dan ook met een welverdiende 2-1 rusten.

Hoe goed de eerste helft ook was, het spel verwaterde in de tweede helft zienderogen. Sittard kwam wat meevoetballen en de 2 –2 hing even in de lucht maar 10 minuten voor tijd besliste Den Bosch de wedstrijd met een derde doelpunt. Op basis van de eerste helft verdiend maar meer valt er niet over te zeggen.
Na de wedstrijd terug met ons 30 de trein op richting Tilburg, wel nog even zeggen dat een aantal kinder hooligans van Den Bosch het nodig vonden om 5 brave jonge fans (waaronder meisjes) van Sittard aan te vallen op het perron, zelfs met wapens in hun handen. Tilburg centrum ’s avonds was uitermate levendig en gezellig. Na nog een uurtje of twee in de kroeg besloten we nog even de McD te bezoeken en te gaan slapen want zaterdag werd de zwaarste dag van het EFW drieluik.