Zoeken in deze blog

vrijdag 10 april 2009

09/04/09 Hamburger SV 3 - 1 Manchester City (HSH Nordbank Arena - 50.500 Toeschouwers)

Met dank aan de UEFA werden 2 van mijn favoriete clubs tegen elkaar uitgeloot, een reden te meer om jaarlijks richting de Hansestadt Hamburg af te zakken. Tickets konden we via via snel te pakken krijgen en dit wel voor de heel democratische prijs van 21 Euro. Als je al weet dat Antwerp je tegen Janneke en Mieke al 20 Euro kost dan is dit wel echt om te lachen, het betrof immers reeds een kwartfinale in de UEFA Cup.

In Hamburg aangekomen gingen we op zoek naar de City fans, er waren 2 mogelijkheden, met name het stadscentrum zelf of de Reeperbahn + omgeving en natuurlijk was het deze laatste. Een plein goed gevuld met drinkende en zingende Britten, onder het nauwlettend oog van de Duitse politie. We hebben ons dan maar in de massa gezet en mee de nodige biertjes verzet. Tegen een uur of 6 zijn we dan stilaan afgezakt richting metro want we hadden nog een ritje en wandeling te doen naar het stadion waar we waren afgesproken om onze tickets op te halen.

In het stadion hing zoals gewoonlijk een goed sfeertje, veel Engelsen die al na 1 minuut mochten juichen toen Stephen Ireland er na een aanval uit het boekje 0-1 van maakte. Een droomstart voor City dus. Hamburg was niet onder de indruk en maakte na 10 minuten al gelijk. Hamburg domineerde de eerste helft, City prikte af en toe tegen maar de Duitsers waren duidelijk de betere en gevaarlijkste.

De tweede helft was eveneens voor Hamburg, corner na corner volgde er en de bal werd ook al van de lijn geveegd. Uitstel van executie want rond de 65ste minuut kreeg Hamburg een penalty die werd omgezet en zo de bordjes op 2-1 bracht. Hamburg bleef de betere, City probeerde wel maar daar is ook alles mee gezegd. 10 minuten voor tijd scoorde Hamburg hun 3de en laatste doelpunt.

Leuke wedstrijd met veel sfeer voor weinig geld. Ook de stad Hamburg en de uitgangsbuurten in en rond de Reeperbahn blijven bekoren, tijd om volgende keer eens een bezoekje te brengen aan de club in plaats van de wijk St. Pauli.
Hamburg meine Perle, du wunderschöne Stadt, du bist mein Zuhaus, du bist mein Leben, du bist die Stadt auf die ich kann, auf die ich kann.