Zoeken in deze blog

vrijdag 19 december 2008

18/12/08 NEC Nijmegen 2 – 0 Udinese Calcio (McDOS Goffertstadion – 12.500 Toeschouwers)

Vandaag stond de 2de wedstrijd op rij in de UEFA-Cup op het programma in Nederland. We waren vroeg vertrokken om nog wat van Nijmegen te zien, leuk centrum en natuurlijk even langs het Kronenburg Park gegaan, van de gelijknamige hit van Frank Boeijen.

Udinese was al geplaatst, NEC moest er nog voor spelen en kwam met zijn sterkst mogelijke elftal tussen de lijnen. Udinese liet enkele basisspelers rusten met het oog op de komende wedstrijd tegen AC Milan. Het stadion was uitverkocht en er heerste een echt cupsfeertje. De NEC fans zongen heel de wedstrijd door, wel vaak dezelfde songs of clublied maar het was zeker en vast gezellig. De eerste helft was tast en zoekvoetbal, NEC nam het initiatief maar vond geen geen gaatjes in de Udinese verdediging, tot grote kansen kwam het niet. Toen dan de tussenstand op het scorebord verscheen dat Spartak Moskou 0-2 voor stond op Tottenham was de kwalificatie ver weg voor Nijmegen, tenzij dat ene verlossende doelpunt er toch ging komen in de tweede helft. En we werden op onze wenken bediend. Nijmegen bleef proberen en zo lukte hen de meer als verdiende 1-0 voorsprong in de 74ste minuut, net nadat het scorebord de 2-2 tussen Spurs en Spartak had aangekondigd. De Goffert ontplofte letterlijk en toen NEC 5 minuten later de 2de bal nette was het hek helemaal van de dam. Vreugde taferelen die niet meer zouden stoppen tot het einde van de wedstrijd. NEC verdiend naar de volgende ronde en er werd reeds door spelers en fans feestgevierd als was de UEFA-Cup reeds gewonnen.

2 leuke, sfeervolle wedstrijden gezien in evenveel dagen. Niets mooier om het jaar mee af te sluiten en uit te kijken naar de terugrondes.

Bij deze nog allemaal een Prettige Kerst en al het beste voor het Nieuwe Jjaar. Laat de bal maar rollen!