Zoeken in deze blog

zondag 18 september 2011

18/09/11 Sporting Lokeren OVL 1 - 2 Club Brugge KV (Daknamstadion - 6.233 Toeschouwers)
Omdat we tijd genoeg hadden tussen Veldhoven en Lokeren besloot ik om nog even enkele korte pitstops te houden aan de stadions van onzer Royal Antwerp en Beveren om Raddish te plezieren. Onderweg passeerden we ook nog het plaatsje Lille en dat vond Raddish een leuk idee om ook daar even het lokale stadionnetje op de gevoelige plaat vast te leggen. Waarschijnlijk om met zijn humor de link te leggen met het Franse kampioen Lille. Kan mij levendig inbeelden dat hij deze Champions League club linkt met het stadionnetje en naambord uit onze Kempen.

In Lokeren aangekomen bleek parkeren een moeilijke optie maar mits wat zoeken vonden we toch nog vrij dicht bij het stadion een plaatsje. Scheel van de honger vielen we de lokale hamburgertent aan, daarna even een bezoekje aan de clubshop maar dat was even zwak als wat er te koop ligt op de Bosuil. Soms zo raar dat clubs hun merchandising opties zo slecht weten uit te buiten. Kantinewerk dan maar waar ik als voorbeeldig BOB een cola zero dronk en Raddish voor Hoegaerden ging.

Tickets had Lokeren vriend (of “Red Star” Beveren hater) “de Woeste” al voor gezorgd waarvoor nogmaals dank! Blijkbaar zagen ze deze wedstrijd ook in met een verhoogd risico op rellen en waren er geen kaaartjes te krijgen op de dag van de match zelf. Het moet van de degradatiewedstrijd tegen Antwerp geleden zijn dat ik nog op Lokeren was geweest, denk toch wel al een 8 jaar geleden nu. Er was wel wat veranderd en zelfs moest je je ticket inscannen, ze gaan er met hun tijd mee in Lokeren ;-) Of misschien is dit tegenwoordig wel verplicht in onze eerste klasse?
De Woeste zagen we dan in het stadion, sprong bijna half in mijn nek toen ik de Lokerse fanfare fotografeerde. Uitermate fanatiek is hij en gaf me voor de wedstrijd nog mee Lokeren nooit de scheidsrechter mee heeft. Niks was minder waar, waarover een beetje verder meer details.

Ik heb uitermate geen enkele binding met andere Belgische clubs maar hoopte toch dat Lokeren zou winnen want een echt anti-Brugge gevoel heb ik als Antwerp supporter wel. Dat is zoiets waar je van kind af aan mee opgroeide op de Bosuil. Het Brugse away vak vond ik zwaar teleurstellend, zeker omdat de afstand niet overkomelijk was en omdat ze momenteel eerst staan in de rangschikking. Al was de algemene opkomst lager dan ik eigenlijk had verwacht. Misschien wel doordat de wedstrijd op zondagavond werd gespeeld en op betaal tv kwam.

De eerste helft begon met een kansje voor Brugge maar Lokeren nam het heft in handen. Dat resulteerde in een aantal kansen waarvan er minstens 2 hadden moeten binnen zitten. Ook een bal werd van de Brugse lijn geveegd. Brugge probeerde het evenwicht te herstellen en kwam na een niet gefloten fout op Lokeren speler Leko op voorsprong door een doelpunt van Dirar. Scheids Colemonts begint de pedalen te verliezen en Lokeren speler De Ceulaer krijgt geel. Dezelfde De ceulaer tekende weinige minuten later wel voor de 1-1 met een knap doelpunt in het dak van de goal. Eindelijk het verdiende doelpunt voor de thusiploeg!

De tweede helft begon en beide clubs maakten er een aangenaam kijkstuk van. Kansen langs beide kanten en weer Lokeren dat weer enkele serieuze missers liet noteren waaronder eentje van Nill De Pauw die alleen op doelman Coosemans mocht gaan maar naast schoot. Ook scheids Colemonts die er stilaan een one-man-show van begon te maken en met vooraal dubieuze beslissingen en kaarten tegenover de thuisploeg gretig zijn duit in het zakje deed. De Ceulaer kreeg zijn tweede rode kaart en de zonnebankbruine scheids was nu helemaal het noorden kwijt. Lokeren met 10 man dus en Brugge rook zijn kans door de numerieke meerderheid. Brugge drong aan, Lokeren begon stilaan te plooien en invaller Bjorn Vleminckx bracht Brugge 10 minuten voor tijd op voorsprong met een kopbaldoelpunt. Lokeren kreeg deze klap niet te verwerken en lijdt dus duur puntenverlies. Niet verdiend maar als je niet scoort kan je niet winnen, x aantal grote kansen de nek omwringen om dan het spreekwoordelijke deksel op de neus te krijgen, mede ook door een ontzettend zwakke ref. Ik moet “de Woeste” nog gaan geloven dat Lokeren altijd benadeeld wordt door de scheids.

Na de wedstrijd maken dat we weg waren want Raddish vloog ’s morgens vroeg verder naar Zweden voor een Stockholm derby. Nog een rit van Lokeren naar Brussel (waar Raddish zijn hotel was) en dan terug naar Antwerpen maakte dat ik moe maar voldaan thuis was na middernacht. Eind goed al goed al werd ik daags nadien geconfronteerd met een lekke band… Ach beter thuis dan pakweg in Eindhoven of Brussel natuurlijk.

Geen opmerkingen: