Zoeken in deze blog

zaterdag 6 november 2010

06/11/10 SV Spakenburg 2 - 3 VV IJsselmeervogels (Sportpark de Westmaat - 8.000 Toeschouwers)

Net zoals vorig jaar gingen we dit jaar naar de derby der derby’s of moeder der derby’s in het Nederlands amateurvoetbal. Dit tripje stond eigenlijk niet op de rol maar omdat een aantal bevriende EFW’ers de overtocht maakten uit Engeland en Duitsland begon de zin ook meer en meer op te komen.

We vertrokken mooi op tijd want in Amersfoort station moesten we Danny van EFW en Stuart van The Ball Is Round oppikken waarmee we dan verder richting Spakenburg reden waar we (of beter zij) waren uitgenodigd op een prematch party bij een blauwe Spakenburger thuis. Heel leuk idee en alternatief, gezellig een pilsje drinken en een hapje eten als je wou want voor deze wedstrijd is er altijd een alcoholverbod tot na de wedstrijd.

Te voet gingen we dan verder richting stadion, er heerste net zoals vorig jaar een enorme drukte en het stadion zat reeds bomvol. En ook nu vroeg ik me af of ze niet meer mensen toelaten dan er in werkelijkheid capaciteit voor is. Enige wat ik me voor mogelijk houd is dat er achter het doel een sporthal staat met groot scherm en zo de mensen de mogelijkheid geeft om toch nog iets van de wedstrijd te kunnen volgen want alles staat 3 rijen dik.

We wrongen ons er toch mee ergens tussen, blauwe Viking helm op en hopen op een leuke aantrekkelijke wedstrijd. Maar net zoals vorig jaar waren de rode Vogels een maat te sterk, in de eerste helft regende het kansen voor de bezoekers en kwamen ze verdiend op 0-1 maar enkele minuten later trof Spakenburg ook raak, 1-1 en daar gingen ze ook mee rusten maar het had makkelijk 1-3 of 1-4 kunnen zijn.

De tweede helft kwam Spakenburg iets meer in de wedstrijd maar de Vogels waren duidelijk de betere en dat resulteerde dan ook naar een verdiende 1-3 voorsprong. De blauwen milderden nog tot 2-3 maar de nederlaag stond vast. Trouwens dezelfde uitslag als vorig jaar. Met momenten was de wedstrijd ook bitsig, frustatie en derby feelings zeker? Wat ik hier ook weer miste was meer fanatisme langs de zijlijn, voor zo een wedstrijd moet het publiek voor mijn part veel maar veel heviger uit de hoek komen, zonder elke vorm van geweld natuurlijk.

Als deze derby steeds garant staat voor veel doelpunten moeten we toch ook de wedstrijd op de Vogels eens meenemen, benieuwd hoeveel blauwe supporters er dan zullen zijn bij de rooien. In ieder geval geen festiviteiten meer voor ons na de wedstrijd want we moesten de auto in voor naar onze Royal Antwerp FC te gaan kijken. Wat dankzij een kleine file toch een ritje van een 2 uur werd...

Geen opmerkingen: