Zoeken in deze blog

zondag 7 november 2010

07/11/10 VV Baronie Breda 0 - 1 VV Gemert (Sportpark de Blauwe Kei - 300 Toeschouwers)

Omdat ik vandaag vroeg op was en men nog sprak van een aangename novemberdag begon ik de krant en internet af te speuren naar een leuke pot voetbal. De kalenders waren niet echt afgericht op wat ik ongeveer in gedachte had en zo kwam ik uit bij VV Baronie uit Breda die in de nieuwe Topklasse Zondag spelen. Gisteren nog voor 8000 toeschouwers in de Topklasse Zaterdag vandaag maakte ik mijn debuut in de Topklasse Zondag voor een 300tal man schat ik, de officiƫle Baronie website meldt er 450!?

Ik vertrok dan richting Breda en juist over de grens kwam ik in een hevige regenbui terecht en de zin om verder te rijden verminderde. Maar koppig dat ik was wilde ik de wedstrijd toch zien. Gelukkig was er buiten het stadion een kantine waar ik nog het laatste kwartier van Ajax – ADO Den Haag kon volgen en de Amsterdammers zag ten onder gaan. Was dit de voorbode van een leuke namiddag?

De wedstrijd was een treffen tussen 2 verenigingen uit de provincie Brabant die door beide clubs nooit verloren willen worden. Vroeger streden ze steeds samen in de Hoofdklasse voor het kampioenschap, nu bengelen ze beiden ergens onderaan in de Topklasse.

De wedstrijd zelf was meer fraai dan spannend. Baronie begon anders veelbelovend aan de wedstrijd met een bal net over de lat en eentje op de paal. Maar het was Gemert dat na een half uur spelen op voorsprong kwam. Een vrije trap werd niet goed weggewerkt en een Gemert speler kon vrij makkelijk binnen tikken. Net voor de rust nog een goede kans voor Gemert en een uitsluiting na 2 gele kaarten voor een Gemertse spits.

De tweede helft bracht weinig, Baronie had het overwicht maar kon dit zelden in kansen omzetten. Men probeerde wanhopig en raakte nog wel de paal. Ook een heel mooie vrije kans werd naast geschoten. Gemert kraakte een beetje maar kon al bij al nog redelijk makkelijk overeind blijven.

Eigenlijk was ik blij dat het gedaan was, het werd behoorlijk fris en ik was er niet echt op gekleed. Klein stadionnetje met een leuke oude zittribune, jammer van de kuipzeteljes middenin maar achteraan en langs de zijkanten nog lekkere “Antwerp style” houten banken. What’s not to like hoor ik enkele collega’s vaak zeggen!

2 opmerkingen:

Joris zei

Zie ik het goed en is de terracing helemaal verdwenen? Erg jammer, want dat vond ik juist zo leuk aan die ground.

Pat zei

Inderdaad zo is het nu, al weet ik niet hoe het vroeger juist was natuurlijk.