Zoeken in deze blog

maandag 25 oktober 2010

23/10/10 Spartak Trnava 0 - 0 FC VIOn Zlaté Moravce (Štadión Antona Malatinského - 4.637 Toeschouwers)

Met onze trage bus kwamen we deze keer gelukkig wel op tijd aan in Trava, een stad in West-Slowakije, ten noordoosten van Bratislava. Nu waren we deze keerwel op tijd maar aan het stadion heerste een grote chaos om het stadion binnen te geraken. 2 poortjes voor een grote massa mensen, er was geen doorkomen aan.

Ik besliste dan maar om een ommetje rond het stadion te maken maar toen ik terug kwam was er weinig of niks veranderd. Soit, omdat we reeds de vorige wedstrijd te laat waren gekomen maalde ik er ook niet om aan de overkant van de straat even de Ierse pub binnen te duikelen tot de drukte voorbij was. Blijkbaar was ik niet de enige die dit dacht want andere collega’s van onze bende zaten daar reeds met de pils in de hand naar Chelsea – Wolves op groot scherm te kijken.

Uiteindelijk was de massa binnen en geraakten ook wij binnen, we stonden middenin het vak met de lokale ultras. Raar volkje toch nog die oostblokkers, camouflage broeken, kaalgeschoren koppen en Lonsdale streetwear waren overal aanwezig. De fans van Trnava hebben geen al te beste reputatie maar ondanks dat is of heeft iemand van ons geen seconde onveilig gevoeld, we hadden zelfs a great time.

De sfeer was reuze, de wedstrijd aangenaam om volgen met een scheids die precies zijn fluitje was vergeten maar beter zo dan dat de wedstrijd om de 30 seconden wordt stil gelegd. Ruststand was een logische 0-0 en tijd voor… een biertje natuurlijk.

De tweede helft was net zoals de eerste en eindigde eveneens op 0-0. Buiten een afgekeurd doelpunt toch 90 (in mijn geval 75) minuten een uitermate goede sfeer meegemaakt en beschouw ik deze wedstrijd toch als hoogtepunt van de trip.

Iedereen was letterlijk en figuurlijk voldaan van deze wedstrijd maar nu stond het zwaartepunt ons nog te wachten, 3 dikke uren terug bollen naar Budapest. Iets na middernacht bereikten we dan ons hotel en waren we te moe om nog te gaan stappen. Teveel is teveel, genoeg is genoeg. De busritten waren dodelijk maar we hebben een reuze dag uit gehad!

Zie ook:
http://europeanfootballweekends.blogspot.com/2010/10/spartak-trnava.html
http://britskibelasi.footballunited.com/2010/10/17/old-news-trnava-fans-causing-chaos

Geen opmerkingen: