Zoeken in deze blog

maandag 25 oktober 2010

22/10/10 Zalaegerszegi TE 2 - 1 Vasas Budapest (ZTE Arena - 2.756 Toechouwers)

Op dag 2 stond vandaag een trip gepland naar het “verre” Zalaegerszeg (what’s in a name). Deze stad ligt een 220 km van Budapest en rond 13u vertrokken we dan per gehuurde bus richting het westen van Hongarije. Maar om de reis te breken was er een stop ingebouwd in Siofok, grootste stadje aan het bekende Balatonmeer, trekpleister van menige toeristen elk jaar. Het meer lag er mooi bij onder een leuke herfstzon maar voor de rest was alles in en rond het stadje maar een dode boel. Cafés en restaurants dicht, we moesten bijna zoeken om iets open te vinden waar we onze honger en dorst konden lessen.
Om 16u vertrokken we verder naar onze eindbestemming die vlot werd bereikt ondanks wegenwerken. Rond het stadion was niet veel te beleven, wat maakte dat we direct binnen gingen. De ZTE Arena was een verfraaid oud stadion, het kon beter maar ook veel slechter.

De wedstrijd had weinig om handen, Vasas nam een goed start maar na een tiental minuten nam de thuisploeg over en miste zelfs een grote kans, ruststand bleef 0-0.

Na de pauze bleef ZTE de betere maar Vasas kwam toch op voorsprong rond de 70ste minuut. Het plezier was van korte duur want iets later maakte ZTE terug gelijk. ZTE drukte en Vasas hield stand. Iedereen dacht het bij deze 1-1 zou blijven maar echt in de allerlaatste seconde trof de thuisploeg opnieuw raak en werden de drie punten in Zalaegerszeg gehouden. Misschien had een gelijkspel wel de juiste uitslag geweest in deze flauwe vertoning maar dat is nu éénmaal voetbal.

Na de wedstrijd terug de bus op richting Budapest, we waren nog niet goed weg of ineens doken er à la Den Bosch (EFW 2009) een 15 tot 20 hoolies op die wat gebaren maakten naar onze bus om te stoppen. Dit werd letterlijk weggelachen en werd de terugrit ingezet met de nodige pilsjes. Rond middernacht waren we uiteindelijk terug in onze thuisbasis. Iedereen naar bed want dag 3 beloofde een lange dag te worden, en dat werd het ook.

Geen opmerkingen: