Zoeken in deze blog

zondag 12 september 2010

12/09/10 FC Köln 1 - 0 FC St. Pauli (RheinEnergieStadion - 50.000 Toeschouwers)

Met nog een leuke Antwerp overwinning in het achterhoofd vertrokken we vandaag zoals we onze vorige Duitsland trip waren geëindigd, in de regen. Maar gelukkig hoe verder we naar het oosten reden zwakte de regen af en viel het weer al bij al nog wel goed mee, laten we het een voetbalweertje noemen.

Keulen vond ik vroeger altijd al een leuke trip waar ik steeds goede herinneringen aan over hield, de nederlagen van Antwerp buiten beschouwing gelaten in de uefa cup. Denk dat ik er vroeger toch wel een kleine 10 keer was geweest maar het vernieuwde Keulen stond nog steeds op het verlanglijstje. Ik had dit al wel enkele malen uitgezocht maar ofwel kwam er steevast iets tussen ofwel vond ik de prijzen te duur voor de plaats waar je zat in het stadion. Maar dit was maar uitstel van executie want ook voor deze match betaalden we al snel 39 Euro in de hoek van de bovenste ring. Tegenstander was “maar” St. Pauli, vraag me af wat de prijzen zullen zijn tegen pakweg Bayern München of de derby tegen Leverkusen.

We waren vroeg genoeg vertrokken om nog even in kuieren een natje en droogje te consumeren in de lokale Ierse pub alvorens we terug met de volgepakte tram richting stadion gingen. En eigenlijk waren we ook blij dat we er terug uit waren.

De wedstrijd zelf was droevig, zelden zo’n saaie 1ste Bundesliga wedstrijd gezien. Het openingskwartier was voor de bezoekers maar toen ontbond Podolski zijn duivels en pegelde een kanjer op de paal die in de rebound werd binnengetikt door medespeler Yalcin. Het verdere verloop van de eerste en tweede helft bleef bij bikkelvoetbal. Een deftig slotoffensief van St. Pauli bracht nog een afgekeurd doelpunt wegens vermeend buitenspel maar wij zaten te ver af om deze fase te beoordelen. Het was bibberen met de pet op voor de thuisploeg tot het laatste fluitsignaal van de scheids.

Triestige wedstrijd dus, gelukkig maakte de “Currywurst mit Pommes” nog wat goed. Keulen is wel een indrukwekkend mooi stadion geworden tegenover het oude Müngersdorfer stadion, het ademt voebal uit al kon de sfeer vandaag ook pakken beter. St. Pauli had ook een mooie away support bij, al is er ook een Fanfreundschaft tussen beide clubs. Volgende keer weer met beter zekers ;-)

Geen opmerkingen: