Zoeken in deze blog

zondag 8 maart 2009

08/03/09 Tubantia Borgerhout 1 - 2 Kon. Berchem Sport (Stadion Rivierenhof - 800 Toeschouwers)

Den Tuub tegen den Baarchoem in 4de B, normaal blog ik geen Belgische wedstrijden maar deze vond ik wel een leuke en wie weet wel één van de laatste wedstrijden van Tubantia Borgerhout. De voorzitter van “den Tuub” kondigde immers op ATV aan dat 26 maart de beslissing valt of Tubantia al dan niet stopt te bestaan. En ook sportief gaat het Tubantia niet voor de wind want met een voorlaatste plaats in het klassement komt 1ste provinciale dichter en dichter bij.

Na een goede wandeling van een kwartier kwam ik aan het Rivierenhof en de drukte was groter dan normaal. Logisch want den Barchoem kwam op bezoek, toch nog steeds een grote naam in het Antwerps voetbal. En Berchem viert dit seizoen trouwens zijn 100 jarig bestaan.

Binnen in het stadion heerste steeds de gezellige drukte in en rond “Club 64” de kantine achter doel. Vele bekende gezichten en het zonnetje was ook van de partij, ondanks het met momenten nog redelijk fris was.

Tubantia mistte voor deze wedstrijd 5 basisspelers, wat het hen zeker niet gemakkelijk ging maken tegen een Berchem dat al 18 weken ongeslagen bleek. Berchem schoot ook het best uit de startblokken met 2 uitstekende kansen maar de Tub goalie stond 2x paraat. Tubantia knokte zich nadien beter in de wedstrijd maar doelpunten kwamen er niet voor de rust. Na de pauze ging Tubantia door op zijn elan en kwam het verdiend op voorsprong na een mooie actie en afwerking in de linker beneden hoek. Berchem ging resoluut voor de gelijkmaker en die kwam er vrij snel en even later kreeg Tubantia het deksel nog op de neus door een al dan niet kopbaldoelpunt gescoord in buitenspel.

Jammer maar helaas, Tubantia verdiende op basis van inzet en vechtlust gerust een puntje volgens mij. In ieder geval een leuke zondagmiddag beleefd en hopelijk blijft den Tuub bestaan.

Geen opmerkingen: