Zoeken in deze blog

zaterdag 28 februari 2009

28/02/09 SV Kozakken Boys 1 - 0 VV Bennekom (Sportcomplex De Zwaaier - 500 Toeschouwers)

Kozakken Boys, what’s in a name! Het werd hoog tijd om deze leuke club met orginele naam eens te bezoeken. Ze spelen in de Zaterdag Amateurs Hoofdklasse B, te vergelijken met de Belgische 3de klasse.

Een half uurtje voor de wedstrijd aangekomen gingen we dadelijk de gezellige kantine in, een Hollands biertje erbij en een “petatje met” en waren we klaar voor de wedstrijd.

Het beloofde een leuke wedstrijd te worden want na 2 minuten voetballen hadden de Kozakken reeds gescoord! Een ganse wedstrijd werd het éénrichtingsvoetbal, ik kan me niet herinneren dat Bennekom één deftige doelkans heeft gehad. Jammer genoeg bleef het bij dat ene doelpunt, al stonden op het laatst paal en lat nog in de weg om de score te verhogen.

Tijdens de rust kwamen we dan nog Rob uit Hank tegen, altijd leuk voor een gezonde portie Nederlandse humor. Een geslaagde voetbalmiddag, leuker dan de gemiddelde wedstrijd in de Nederlandse Jupiler league. En op 3 kwartiertjes rijden stonden we alweer in Deurne Noord.

De naam van de club heeft volgens wikipedia niks met de Kozakken te maken: Verhalen gaan rond dat de club uit Werkendam haar naam dankt door een achtergrond met de Kozakken, een gemeenschap van mensen die leven in Oost-Europa en Rusland. Dit klopt echter niet. De clubnaam ontstond toen er na de fusie werd gezocht naar een geschikte naam, die werd gevonden in de 'Kozakkenstoep', een terrein langs de Merwede waar veelal gevoetbald werd.

Geen opmerkingen: