Zoeken in deze blog

zaterdag 28 maart 2009

27/03/09 SC Cambuur Leeuwarden 1 - 1 Excelsior Rotterdam (Cambuurstadion - 8.527 Toeschouwers)

Leeuwarden, Friesland. Of voor de locals ook wel Fryslân genoemd. Vandaag stond m’n eerste voetbaltripje verder weg dan Amsterdam op het programma. We reden ’s morgens om 10u door omdat het toch een kleine 3u bollen was en omdat we nog iets van de streek wilden zien. Op het programma stond eerst een stop in Sneek, dat net zoals leeuwarden een vaste waarde is tijdens de elfstedentocht. Sneek is klein en gezellig, met veel water en grachtjes en hun voornaamste symbool van de stad is, en hoe kan het ook anders: de Waterpoort. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterpoort_(Sneek)

De weg vervolgens verder gezet naar leeuwarden waar we even nog het centrum ingingen, groot is het ook niet maar ook weer de gezelligheid van al het water in de buurt. Leuk was dat er net zoals in Pisa een scheve toren stond, je ziet dat tenslotte niet alle dagen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Oldehove_(gebouw)

Maar we kwamen voor het voetbal en de geruchten gingen dat het stadion wel eens uitverkocht kon zijn voor deze topper in de Jupiler League. Uitverkocht was het niet maar wel veel volk voor een wedstrijd in deze reeks, we hebben al anders geweten en gezien. Ook het niveau van de wedstrijd lag een pak hoger dan anders, eindelijk nog eens een aangename pot voetbal.

In de eerste helft zat de wedstrijd goed dicht, enkel een bijna toevalstreffer (bal ging op de paal) van Excelsior had de bezoekers met een voorsprong de rust kunnen doen ingaan. De tweede helft was helemaal andere koek, mede dankzij scheids Wiedemeijer die met 2 strafschoppen en 2 rode kaarten voor de thuisclub de show stal. Beide clubs kregen dus een penalty, enkel rood aan een Cambuur speler in deze fases en later nog een rode kaart voor een al dan niet uitgedeelde elleboogstoot. De thuisclub moest dan nog 15 minuten met 9 man verder en knokte zich naar mijns inziens een verdiend punt.

Jammer dat een scheidsrechter een wedstrijd zo kan doen laten kantelen, gelukkig was het niet ons “kluppie” en waren we direct na de wedstrijd snel weg richting Antwerpen. Leuke dag, enkel de weergoden lieten het weer volledig afweten…

Geen opmerkingen: