Zoeken in deze blog

vrijdag 13 februari 2009

13/02/2009 CS Sedan 1 - 0 EA Guingamp (Stade Louis-Dugauguez - 7.232 Toeschouwers)

Eindelijk Sedan op het programma! Waarom eindelijk, wel omdat deze al lang op mijn lijstje stond om te bezoeken maar er telkens iets tussen kwam. Slecht weer, werken, … het was altijd wel iets.

Eigenlijk vertrokken we vandaag ook in gure weersomstandigheden en vanaf Waals-Brabant kregen we voortdurend tot in Sedan te kampen met lichte (water)sneeuw. Maar alles bleef binnen de perken en de wegen bleven goed berijdbaar.

Aangekomen in Sedan hebben we eerst snel het stadion bezocht bij min of meer nog wat daglicht, wat foto’s genomen en dan richting “centrum” en een bezoekje aan de burcht van Sedan, de grootste van Europa. Na nog een vettig hapje in de lokale friterie gingen we dan richting Stade Louis-Dugauguez, dat met zijn 23.189 plaatsen meer zitjes heeft dan er mensen in Sedan wonen.

De wedstrijd was van het niveau van de Belgische 2de klasse, Sedan was de betere club maar botste op een stug verdedigend Guingamp. In de 35ste minuut was het dan toch raak en stond de verdiende 1-0 op het scorebord.

De 2de helft veranderde er weinig, Sedan nog steeds de betere maar echte kansen kwamen er niet meer. Het was eerder Guingamp dat van de gelijkmaker werd gehouden door een uitstekende Sedan keeper die er in de laatste 10 minuten 2 gemaakte goals uithield.

Blij dat ik er geweest ben en blij dat het gedaan was zodat we onze bevroren teentjes konden opwarmen in de wagen.

Geen opmerkingen: