Zoeken in deze blog

zondag 18 januari 2009

15-22/01/09 Bali holidayNa 3 dagen intens Kuala Lumpur te hebben platgelopen stond er nu een weekje (platte) rust op het menu in Bali, Indonesiƫ. Na een vlucht van een dikke 3u kwam ik aan in de hoofdstad Denpasar, vanwaar ik me per taxi verplaatste richting hotel in het populaire Kuta beach. Deze stad zal door menigen wel herkend worden als de plaats waar in oktober 2002 de bloedige aanslagen plaatsvonden en 202 mensen doodden, waaronder 164 buitenlanders en 38 locals.

Mijn eerste volledige dag op Bali was een fiasco, het regende van ’s morgens tot ’s avonds maar gelukkig veranderde het weer de dagen erna en werd het zelfs bloedheet, te warm om te lang in de zon te zitten.

Kuta beach sloeg me wat tegen, geen al te proper strand en veel wind. Natuurlijk een ideaal scenario voor de vele Aussie beach boys met hun surfplanken. Kuta is de badplaats bij uitstek voor hen, het is dan ook volgebouwd met souvenir- en surfshops. Ze lopen er allemaal hetzelfde bij, overdag en ook ’s avonds in de disco. Billabong of Quiksilver short aan, boxershort er boven getrokken zodat je het merk kan lezen en allemaal een singletje aan van het lokale bier hier “Bintang”. Ach ja, ieder zijn cultuur zekers. Nachtleven in Kuta was leuk maar niet speciaal, wel wat disco’s maar altijd pas laat op de avond dat er volk binnen kwam.

Het binnenland van Bali is dan weer wondermooi, prachtige rijstvelden bij Ubud en Jatiluwih, de nog steeds actieve vulkaan “mount Batur” (laatste maal in 1994) met bijgelegen meer of de zeetempel “Tanah Lot”, voor elk wat wils hier.

Bali is dus zeker de moeite waard, oogje dichtknijpen voor de vele Australiƫrs en je kan hier een reuze vakantie hebben!

Geen opmerkingen: