Zoeken in deze blog

vrijdag 21 november 2008

21/11/08 Excelsior Rotterdam 1 - 1 FC Dordrecht (Stadion Woudestein - 1.789 Toeschouwers)

Een beetje teleurgesteld omdat mijn tripje naar Düsseldorf – Braunschweig in het donder viel vond ik toch nog een plan B, niet echt met de 100% volle zin maar beter dit dan een avondje kroeg zitten en daags nadien een houten kop te hebben na een flinke dosis alcohol te hebben genuttigd met de vrienden. Wat natuurlijk ook wel leuk kan zijn.

Op vrijdag is er niet veel alternatief buiten de Nederlandse Jupiler League en wegens de laatste bezochten wedstrijden daar eerder flauw en sfeerloos waren besloten we, ik en hopcollega Steven toch te gaan. In Rotterdam moest ik nog 1 stadion bezoeken en dat stond dan vandaag op het menu, namelijk Stadion Woudestein van Excelsior Rotterdam. Ach ja we hadden ook nog een plan C achter de hand, namelijk RKC Waalwijk – FC Eindhoven maar dit ging alleen maar doorgaan moest de baan naar Rotterdam dicht zitten van de file.

Geen Waalwijk dus want we kwamen mooi op tijd en zonder file aan in Rotterdam Kralingen, thuishaven van Excelsior Rotterdam. Na de clubshop en de leuke kantine te hebben bezocht maakten we ons dan op voor een weeral matige pot voetbal maar al bij al in een leuk stadionnetje met dito sfeer. De bezoekende Dordt supporters aka de schapekoppen hadden een 400tal fans mee, al bij al vrij weinig voor een derby wetende dat beide steden een 20tal km uit elkaar liggen.

De wedstrijd was zoals gewoonlijk matig in de Jupiler League, Dordrecht kwam net voor rust op voorsprong en met wat geluk had ik het doelpunt nog net gezien vanuit het raampje van de kantine. Mijn collega die naar het toilet was had minder geluk… Na 2 jupilers te hebben genuttigd en de wedstrijd reeds terug bezig was misten we beiden de aansluitingstreffer, tja we zaten nog warm en droog in de kantine. Met momenten was het een echt winterweertje: regen, hagel en watersneeuw. Excelsior bleef de betere kansen hebben maar de alerte doelman van Dordrecht haalde er enkele gemaakte goals uit. Verder dan een 1 – 1 kwam het niet meer, al bij al een vrij aangename avond wat ik eigenlijk niet verwacht had. De Jupiler League heeft terug wat aan hopkrediet gewonnen vandaag!

Geen opmerkingen: