Zoeken in deze blog

vrijdag 7 november 2008

07/11/08 FC Dordrecht 0 - 1 FC Den Bosch (NG Bouwstadion - 2.215 Toeschouwers)

Met het gedacht om deze vrijdag RBC Roosendaal tegen RKC Waalwijk te doen werd daags voordien de planning gewijzigd naar een bezoekje aan de Schapekoppen, bijnaam van FC Dordrecht. Ondanks een drukke avondspits en lichte regenval stonden we eigenlijk reeds veel te vroeg in Dordt maar een clubhonk deed wonderen voor een natje en een droogje.

Ticketje hadden we gekocht voor de Westtribune, waar de iets fanatiekere fans van Dordrecht zich bevinden. Maar al bij al was de sfeer zeer matig. Gelukkig had FC Den Bosch ook een 250 bezoekers bij zodat beide groepen elkaar toch een beetje konden jennen.

De wedstrijd was van een zeer matig niveau, eigenlijk niet beter of slechter dan het merendeel van de wedstrijden dat ik bezocht heb in de Jupiler League, de Nederlandse 2de klasse. Het niveau en rendement ligt in Belgiƫ dan toch een stukje hoger.

Dordrecht had de betere kansen maar was onmondig voor doel, en kreeg net voor rust het deksel op de neus op een counter van de Bosschenaren. Het spelbeeld veranderde niet, Dordrecht probeerde wel maar Den Bosch hield makkelijk stand. 2de helft idem dito, het werd alleen natter en kouder. Geen doelpunten meer en zo vertrokken we met een 0 – 1 eindstand terug naar huis. Hadden we misschien toch beter naar Roosendaal geweest dan?

Geen opmerkingen: