Zoeken in deze blog

woensdag 24 september 2008

23/09/08 Jong PSV 0 – 3 PSV (Philips Stadion - 28.000 Toeschouwers)

Raar volkje toch die Hollanders. Voor de 2de ronde van de KNVB Beker werd het treffen geloot tussen de hoofdmacht van PSV en Jong PSV. Jong PSV mocht aan het bekertornooi deelnemen nadat ze vorig seizoen de beloftenbeker wonnen.

De hoofdreden van ons bezoek was eigenlijk het debuut in het 1ste elftal van Funso Ojo (17), petekind van reiger Danny. Danny en zijn familie hadden een 20tal vrijkaarten geregeld voor op de hoofdtribune, waarvoor onze dank. Wel ook een complimentje aan PSV maken want het liet voor deze wedstrijd alle fans gratis binnen, iets wat ik Don Eddy nooit zou zien doen.

De vraag die vele mensen bezig hield was natuurlijk of Jong PSV het wel kon maken om het A-team (sportief en financieel aspect) uit het bekertornooi te stoten. De wedstrijd was vrij sfeerloos maar kan je sfeer verwachten als 2 “dezelfde” teams tegen elkaar spelen? De wedstrijd was aangenaam om volgen al scoorde PSV snel de 0 – 1. Weinig bekenden trouwens in het A-elftal, coach Huub Stevens liet zijn spelers rusten en kwam tussen de lijnen met een veredeld elftal maar ook dit was te sterk voor Jong PSV dat wel wou mee voetballen. De score had hoger kunnen oplopen maar al bij al misschien een juiste uitslag en geen pandoering voor de jonkies van PSV. De doelman van Jong PSV Jeroen Zoet speelde trouwens een prima 2de helft.
Luc Nilis liep ons ook nog voorbij in de tribune, die waarschijnlijk de prestaties van zoon Arne bij Jong PSV kwam gadeslaan.

Funso Ojo:
http://www.psv.nl/web/show/id=118705/langid=43/contentid=24096
http://www.psvjeugd.nl/spelers/249

Geen opmerkingen: