Zoeken in deze blog

donderdag 7 augustus 2008

Arsenal: Highbury versus The Emirates Stadium

Arsenal – Man utd was ooit de eerste wedstrijd dat ik zag in Engeland, denk dat het rond de jaren 1986 moet zijn geweest. Highbury, mijn eerste stadion dus over het kanaal.
Ondanks ik weinig binding of sympathie heb met/voor deze club ging ik in Londen toch eens een kijkje nemen naar het oude en nieuwe stadion.

Arsenal speelt nu in het hypermoderne Emirates Stadium, hooguit 500 meter van Highbury.
Reden van mijn bezoek was eigenlijk dat Highbury deels wordt afgebroken en dat er appartementen komen en het speelveld eigenlijk een soort park/tuin wordt. De 2 hoofdtribunes blijven staan als soort beschermd monument maar binnen in geen zitjes meer maar appartementen. De 2 tribunes achter de doelen worden volledig afgebroken en worden eveneens appartementen. Ondanks alles in de stellingen stond en afgeschermd was voor nieuwsgierigen zoals ik kon je merken dat de werken goed opschieten. Het moet wel mooi zijn als je een appartement kunt kopen in het oude stadion van je club. In bijlage wat foto’s van het oude en nieuwe stadion.

Voor de geĂ¯nteresseerden neem gerust een kijkje over het ganse project op http://www.thestadium-highbury.com/stadium_main.htm en ga naar overview.

Geen opmerkingen: