Zoeken in deze blog

donderdag 7 augustus 2008

01/08/08 Bristol City 4 - 0 R. Antwerp F.C. (Ashton Gate - 5.187 Toeschouwers)De dag begon al vroeg omdat ik met enkele collega Antwerp fans was afgesproken in het station van London Paddington om samen richting Bristol te sporen. Iedereen was stipt op tijd en zelfs te vroeg zodat we rond een uur of 10 ‘s morgens onze eerste "pint" achterover drukten. Het begin van een lange en vooral zware, natte (lees ook geestrijke) dag.

In Bristol aangekomen kwamen we her en der groepjes Antwerp fans tegen, in het totaal moeten er op de match toch wel een 1000tal aanwezig zijn geweest. En dat voor een friendly! Er moet dan ook niet worden verteld dat sommige local pubs gouden zaken hebben gedaan.

Onder politiebegeleiding werden we in grote groep van de Harbourside richting stadion, het « Ashton Gate » gebracht. Een bezoekje aan de clubshop zat er niet meer in. Een wedstrijdverslag ga ik niet geven, daarvoor bestaan de officiĆ«le sites en anderen. Antwerp ging met een veredeld A elftal vlotjes de boot in met 4-0, we wilden wel maar konden niet. Toch vermelden dat we links en rechts wel enkele kansen bijeen hebben gevoetbald. Natuurlijk ook weer niet slim van ons super bestuur om laattijdig de visums aan te vragen voor bepaalde of beter bepalende spelers in ons kluppie.

De sfeer daarentegen was groots, constant blijven zingen ondanks een 4-0 pandoering. Maar who cares, het was maar vriendschappelijk en voor velen een gezellig dagje uit of meer.

Na de wedstrijd kregen we nog goed wat regen over ons, de escorte terug richting centrum was een heel natte bedoening. In mondjesmaat mochten we uiteindelijk uit de begeleiding richting kroegen. Ik mocht ‘s nachts dan nog eens om 4u opstaan om mijn vlucht richting Schiphol te nemen om tijdig in Brussel te geraken voor het werk, en dat heb ik meer als gevoeld!

Voor een kleine sfeerreportage : http://www.rafc.tv/?page=1&video=280

Geen opmerkingen: