Zoeken in deze blog

maandag 23 april 2012

‎21/04/12 TSV 1860 München 4 v 1 FC Ingolstadt 04 (Allianz Arena - 21.100 Toeschouwers)

Op dag 2 van ons München tripje stonden twee wedstrijden op het programma met mooi wat reizen ertussen. Onze eerste wedstrijd was er eentje van München 1860, de kleinste maar sympathiekste club van München die vooral hun fans uit eigen streek hebben ten aanzien van grote rivaal Bayern. We waren redelijk vroeg opgestaan om toch nog even een glimp van de stad op te vangen want de wedstrijd begon al om 13u. Een voordeel was dan weer dat in de straat van het Hauptbrauhaus ook een 1860 clubshop was waar we onze kaartjes voor de wedstrijd al konden kopen. 14 Euro voor een staanplaats, daar gingen we helemaal niet moeilijk over doen! Vandaag waren we ook alle 6 paraat en na een ontbijt (lees snelle hap) was het al tijd om richting Allianz Arena te vertrekken.

Alles ging vlot, geen volle metrotuigen en we waren een uurtje voor aanvang van de wedstrijd ter plaatste. De Allianz Arena oogt mooi langs buiten al zou je als leek nooit weten dat daar een voetbalstadion staat. De buitenkant is meer een witte, grote (ovalen) autoband maar het had wel iets voor een hypermodern stadion. Binnenin vond ik het dan weer heel mooi, sober zonder overdreven kleuren. Waarschijnlijk ook daarom dat de Allianz Arena dit jaar uitgekozen werd als plaats waar de Champions League finale wordt gespeeld. De bovenste ring was trouwnes mooi afgemaakt met spandoeken met de naam 1860 of SECHZIG op, 1860 trekt nu eenmaal niet zoveel volk als Bayern. Ook de grote bekers bier zowel onder als in de tribunes te koop deden ons goed in het aangename zonnetje.

Voetbal dan en het eerste kwartier was duidelijk voor de bezoekers uit Ingolstadt. Deze drukten en kregen direct vier corners in de eerste minuten maar 1860 overleefde de aanvangsperiode en kwam beter en beter in het spel. In de 22ste minuut was het dan ook raak voor de thuisclub. Ingolstadt was niet uit hun loodgeslagen en bracht iets na het half uur de bordjes terug in evenwicht, ook de ruststand trouwens. Tijd voor meer bier en Bratwusten, wel jammer dat je ook hier een kaart moest kopen om je aankopen te kunnen doen. Goed voor als je hier om de 2 weken komt maar niet voor groundhoppers of voetbaltoeristen!

Gelukkig waren we op tijd terug naar onze plaatsen gegaan want net na rust scoorde 1860 de 2-1. De ban was gebroken en de thuisclub voerde de druk op, Ingolstadt kwam er nog maar sporadisch uit. Meer als verdiend lukte de 1860 Löwen de 3-1 en 4-1 maar ook leuk voor ons als bezoekers om veel doelpunten te zien. Iets voor tijd bliezen we dan de aftocht omdat we onze trein naar Salzburg moesten halen maar daarover meer in het volgende verslag.Een leuke eerste wedstrijd van de dag gezien: lekker weer, 5 doelpunten, pils in de tribunes en gek geklede figuren! Schitterend toch!